286    9    0  

Overgang til smalere tak

 4     0
Kordan skal æ gjøre det hær? Har bygget carport. Forlenget taksperrene med en annen vinkel. Det jeg lurer på er hvordan dette blir riktig å gjøre? Det kommer vindskibeslag men den tetter ikke i overgangen til smalere tak. Hjælp???
Overgang til smalere tak - Screenshot_20190927-163701_Gallery.jpg - Simmi95

HSt
   #1
 28 162     Lillestrøm kommune     0
Oppå det forkantbeslaget du ikke har lagt kunne du hatt et beslag med oppkant som førte vannet vekk fra dette området.

Er det pga lav takhøyde du ikke forlenget tak i hele bredden ?
  (trådstarter)
   #2
 4     0
Det er noe av grunnen ja. Har tenkt på et slikt beslag montert 10 cm opp fra forkantbeslag med skrå ned mot nytt tak. Men det er i punktet hvor vindskibort møter takshingel jeg lurer på hva jeg skal gjøre for at det skal bli tett dær. Takk for svar👍😁
   #3
 4 462     Akershus     0
Den overgangen kan enkelt løses med beslag .

.thag
Signatur
   #5
 4 462     Akershus     0
Etter du har lagt på isbordbeslaget, kan du få knukket til et beslag, eller ganske enkelt få en bit bly fra din lokale blikkenslager. Denne klipper du til en fornuftig form og trer under shingelen og ut på isbordbeslaget. Dermed blir vannet ledet bort fra overgangen og ut på shingel/beslag og vekk!


.Thag
Signatur
   #7
 4 462     Akershus     0
Det funker det! Bra:-)

.Thag
Signatur

   #8
 23     0
Kupper litt denne tråden. Selv om den er gammel...

Har tatt inn en del av carporten i huset for å utvide kjøkkenet. Har vurdert å bygge om resten av carporten til bod, men den står i veien for innkjøring til planlagt garasje. Så innser at den nok må rives for å få en god, brukbar plass foran garasjen. Carporten er et tilbygg på huset, og kan "enkelt" fjernes, da den ikke er bygget inn i bæringen til resten av taket. Se bilde.


Men et av problemene er at jeg da vil sitte igjen med en større del av taket som mangler shingel. Denne ble lagt ny i 2017, så ser ikke helt behovet for å legge hele taket på nytt. Vurderer derfor å skjøte på de manglede stykket slik som er gjort her og i tråd med "bruksanvisning" fra Gjør det selv. Er det ok å gjøre det slik? Noen som har erfaring med slik "lapping"?
TSt
   #9
 9 152     0
En må forsøke å komme opp under slik som TS har gjort på to bilder lenger opp i tråden her.  Må linje opp slik at mønsteret passer når en kommer opp til overgangen der det blir puslesspill.  Det skal jo være stiftet øverst så skal være mulig å komme under hvis en gjør det forsiktig.  Der en ikke får stiftet får en lime øverst på bakkant.