114    0    0  

Råd vedr. vannbord/isbord på hus med saltak

 18     0
Vannbordene på huset begynner å bli moden for utskifting (eller i det minste skraping og maling) og når jeg nå først skal gjøre noe så ønsker jeg å ha en løsning som varer noen år før neste vedlikehold. Når jeg ser meg rundt i nabolaget så ser jeg i hovedsak tre løsninger.

1. Vannbord uten beslag (slik jeg har i dag)
2. Vannbord med beslag
3. Beslag skrudd fast i vindski uten vannbord under

Alternativ 3, beslag skrudd fast i vindski uten vannbord under virker for meg som en kontoransatt og middels nevenyttig mann, tilforlatelig praktisk, pent og holdbart. Benytter man impregnert vannbord og beslag oppå så er jo sikkert det like så holdbart, men hvorfor ta seg bryet med det hvis man ikke trenger treverket under? Hvis man kun har beslag så vil ikke beslaget være like godt festet som dersom det er skrudd fast i både vindski og vannbord, men dagens løsning med vannbord uten beslag er jo ikke festet noe bedre, og naboens hus med bare beslag lever tilsynelatende i beste velgående.

Og skulle jeg gå for løsning nr. 3 er det noen egne vindskibeslag for dette, eller bruker man samme som om man har vannbord under? Legg gjerne ved link til aktuelle produkter.