#51
 417     Troms     0
Bare kaster inn en liten apostrof... Det er jo en grunn til at oljebaserte produkter ønskes ut av markedet, og såpas tillit til alle de forskjellige lands forkningsmiljøer bør vi vel ha at det må være noe i de varsko de roper.  Selv om det oljebaserte produkter på enkelte områder kan ha en bedre effekt enn andre produkter så synes jeg man burde tenke lengre enn til sin egen plank når man velger.
Jeg holder på nå og etterisolere og ny kledning på huset, og oljebaserte produkter har aldri vært vurdert. Av miljøhensyn rett og slett. Selv om mange rundt meg rister på hodet og sier jeg er idiot som kjører på med optimal.
Det var en grunn til at DDT ble forbudt i sin tid, og ut fra det jeg har hørt av historieundervisningen var det ganske mye motstand mot å fjerne produktet da det hadde så fantastiske egenskaper. Nå i ettertid i historiens lys er vi alle forferdet over hva som ble sprøytet ut.
Kanskje vil våre barnebarn være like forferdet over hva vi smurte på veggene på husene våre..
Signatur

   #52
 598     Midt-noreg     0
Harald1966 vinner prisen for årets mest seriøse foruminnlegg. Demidekk"skandalen" var ingen demidekk"skandale" om behandlingen var utført korrekt. Og fordi om du tydeligvis mener noe annet, så er faktisk oljemalingen på vei ut. Proffbutikkene selger knapt oljemaling lengre, Beckers f.eks har kun et par-3 oljeprodukter igjen, mens aktører som satser stort i privatmarked har noen flere. Og nei jeg jobber ikke i pravdelingen til Jotun, jeg bruker ikke Jotun å jobb engang, men det er så sykt mange missforståelser rundtomkring, fordi folk ikke evner å gjøre en jobb skikkelig!
Signatur
   #53
 278     Sandefjord/Larvik     0

Selvfølgelig er holdbarheten på selve plastmalingen bedre enn olje og linolje, men når denne blanke fine plastmalingen rives av i store flak noen år seinere kan du stikke skrutrekkeren tvers gjennom de råtne plankene under malingen.


Hvorfor kaller du det plastmaling?
   #54
 5 336     Tromsø     0
Sannsynligvis fordi de inneholder plasttyper som akryl?

Noen som husker Songa beis på 1970-tallet? Beis, transparent, trakk inn i treet og ga det farge, samtidig som den la en klar akrylhinne utenpå. Veldig slitesterkt og holdbart, inntil det begynte å flasse, og det så ut som hytta hadde en alvorlig hudsykdom. Den forsvant fra markedet, ja.
Signatur
   #55
 21     Vestfold     0
To ting oljedekkbeis og oljemaling har to forskjelige vedlikeholdsinntervaller. Oljedekkbeis må males vært 3-5 år mens olje maling står maks 6-8 år dette for å beskytte mot skader. Imprengnerte materialer skal stå å tørke opp i ca 1 år, dette anbefales på det sterkeste grunnet avgassing som gir malingsslipp. oljemaling er ikke i nærheten å ha like god inntrengning som hybrid malinger. men det er kun en jeg vet om som er 100 % vannoppløst. derfor har den også samme inntrengningseffekten som vann dette gir absolutt det beste resultat iforhold til flasing, kan påføres opptil 28 % fuktighet, men du må ikke male inne fuktigheten, 100 % vannavvisende men pustende. Drywood maling i Tønsberg. (Maler med 23 års erfaring i faget).