142    7    3  

Skifte 1 stk gavlstein

 199     0

Er det enkelt å skifte en sånn stein selv? Helt ytterst, men ikke nederst.
Ble sagt jeg kunne gjøre det selv.
Noe spesielt man bør være obs på?

En sånn:
Skifte 1 stk gavlstein - k1rrVWw.jpg - Von Lock

TSt
   #1
 12 089     1
Kant stein er jo litt vanskeligere men tror det er å løfte opp den over litt å så forsøke å lirke ute. Er det noe feste hull ( klips en må passe på ?
   #2
 22 831     Akershus     1
Dette ervel den enkle siden? Der dette er siste stein på raden og bare å løfte opp. Da er det fort gjort å plukke av fra mønet, men vanligvis klarer en segmed å løfte den ovenfor i nedkant.
Ser ut til at dennekan være spikret. Da kan det bli nødvendig å komme ovenfra om en ikke får knust eller lirket ut den defekte.
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 199     0
Ser ut til at dennekan være spikret. Da kan det bli nødvendig å komme ovenfra om en ikke får knust eller lirket ut den defekte.


Åå..
Ser det er ikke hull i gjennom på den nye pannen der den skal spikres, bare et lite stykke ned. Pleier man borre hull først der da?
må vel være forsiktig så den ikke sprekker.

   #4
 22 831     Akershus     0
For en enkelt stein hadde jeg ikke brydd meg om ikke huset er på Stadlandet.
Signatur
HSt
   #5
 31 912     Lillestrøm kommune     1
Vanligvis er alle gavl Stein festet, enten med klips eller spikret da er det ikke så lett å bare løfte opp å tre inn en ny
  (trådstarter)
   #6
 199     0
Ble en utsettelse pga sykdom m.m, så er først klar nå.

Den er skrudd fast. Fikk skrudd løs skruen og lirket den ut. Men for å få gavlsteinen løs, må jeg nok få løftet mer opp den som er innenfor.
Det jeg er litt redd for, er om det er fare for å knekke den litt tynne kanten som er på de taksteinene. Så jeg tør ikke løfte for mye på dem uten å være ganske sikker på at ikke den knekker. Flere av dem løfter jo opp litt hverandre, når jeg løfter på noen. Er det noen fare for det? Se bildet hva slags kant jeg mener.

Skifte 1 stk gavlstein - kant.jpg - Von Lock