5 823    3    1  

Snøfangere

 56     0
Skal bygge hus med takvinkel på 35grader. Hadde tenkt å bruke rustikk Zanda fordi det ble sagt at man da slapp snøfangere(som jo ikke er videre pent). Nå hører vi at det er forskjellige foreskrifter fra kommune til kommune, og at man noen steder krever snøfangere uansett. Noen som vet noe om dette??  Shocked

ivo
   #1
 492     1
Fra Husbyggeren.no

"I tillegg til selve betongtaksteinen er det et stort utstyrsprogram, som gjør det mulig å legge det absolutt komplette taket. Dette utstyret spenner over alt fra stigetrinn og snøfangere til møne- og ventilasjonsløsninger. Vær oppmerksom på at f. eks utstyr som gjør det trygt og enkelt for feieren å gjøre sin jobb, er påbudt. Det samme er snøfanger på bygninger som vender ut mot offentlig fortau, gang- og adkomstveier."
   #2
 291     0
Huseier er vel ansvarlig dersom snø og is fra taket skulle skade noen/ noe.

Etter at jeg fant bilen pakket inn i en stor isklump med is/snø langt opp på sidevinduene og over panseret, da var iallefall jeg sikker på at når jeg la nytt tak skulle det sikres mot ras. Siden jeg ikke valgte taktekking med ru overflate ble valget å sette opp snøfangere. Personlig så synes jeg egentlig ikke at man legger så mye merke til dem.
   #3
 269     0
Noe av det viktigste du må huske på da du skal montere snøfangre er og plasere de,slik at snø massen/tyngden havner på husets vegg.Og det er lurt og bruke snøfanger på hele husets lengde,hvis det er mye snø der du bor.Dette pga,at det kan bli skjevheter i konstruksjonen pga tyngden.
Satt opp mange hundre medter med dette da jeg jobbet som blikkenslager..