98    3    1  

Snøfangere - stål eller aluminiumsplater på taket?

 22     0
Hei,

TL;DR: Er bildene under stål eller aluminium?

Lang versjon: Skal montere snøfangere på låvetaket. Tenkte å bruke Lobas sine konsoller. De har en som kan brukes på trapesplater av stål, og som skrues fast i selve stålet på topp bølge (TP-610). Og en annen konsoll som kan brukes på alle trapesplater, og skrues i lekter (P611). Lekteavstand på mitt tak er 60 cm, og må dermed bruke forlenger til konsoll for å kunne bruke 611 på taket mitt. Dermed er det mest fristende med TP-610. Men, jeg vet ikke hvordan man ser forskjell på aluminiumstak og ståltak, og vet ikke hva som ble skrudd opp der for 20 år siden.  Er det noen her som klarer å se det ut fra bildene under?Snøfangere - stål eller aluminiumsplater på taket? - tak1.jpg - bonanzaSnøfangere - stål eller aluminiumsplater på taket? - tak2.jpg - bonanzaSnøfangere - stål eller aluminiumsplater på taket? - tak3.jpg - bonanza

Vet at aluminiumsplater er lettere enn stål, men har ikke nok erfaring til å si ut fra vekten hva slags materiale det er. 

   #2
 38     Bergen     0
Ser ut som stål, rust på enden. Prøv med en magnet, hvis ikke den henger på er det i alle fall ikke stål.
TSt
   #3
 6 147     0
Men det må festes rett. Jeg sto og så på når snøfangere hos nabo forsvant med et pang og luftepipe nedenfor bare klappet sammen. Disse var festet rett i platene.