123    8    0  

Snøfangerkonsoller spm om innfesting

 108     RAUFOSS     0
Hei,

Har fått levert snøfangerkonsoller for decra. Disse er av typen som skal hektes over lekta og skrus i bakkant av lekt og ned i "bordtak" iht instruksjoner.

Initielt leverte byggtorget med 36x148mm impregnert bord som jeg skulle legge bak lekt og feste snøfanger i. Når jeg spurte om jeg hadde fått feil konsoll, så sier de at jeg ikke trenger disse 36x148 allikevel.

Blir litt usikker, for jeg har undertak av duk og ikke bordtak, og må dermed skru snøfangeren ned i sløyfa bak lekten. Skruene er 32mm og sløyfa er 30mm tykk. Den vil da ikke gå ned i takstol og hente noe styrke derifra.

Jeg kan kun ha 20cm utstikk på rør, og jeg er usikker på om jeg får dette til å gå opp med takbredden ved å kun skru over takstoler, det er valmtak. 

Neste er om det er sterkt nok, lektene er 36x48, en 100mm spiker i hver sløyfe.

Noen som har noen ideer?

Dette er konsollen jeg har fått:

160145 : https://www.jemtland.no/images/pdf/oversiktskart/Oversiktskart-snofangerkonsoller.pdf
Signatur

TSt
   #1
 6 347     0
Lektene er ikke festet inn forskriftsmessig så derfor kan det kanskje bli problem.  Krav er to spiker på skrå i kryss eller skrue med god nok lengde og stort hode.  Når en ser på tak som har blåst av så er det alltid lekter under det som har blåst av, så det er ikke taktekkingen som blåser av taket men lektene under.   Jeg ville ordnet meg lengre skruer så konsollene ble skrudd ned i takstolene og ute på kanten på valmet taket må du evt bruke en ekstra konsoll som bare står i lekten men plasser en konsoll i første takstol på innsiden.

Er det glatt eller steinbelagt Decra ? 
  (trådstarter)
   #2
 108     RAUFOSS     0
Hei,

Det er ru decra, 27 grader tak.

Jeg leste at det var nok med 1 spiker i hver lekt, men er nå usikker. Det var kanskje fra en av alle youtube filmene fra takprodusenter/byggevarehus jeg har fått infoen.

Jeg kan alltids gå over med pistolen en tur til.
Signatur
TSt
   #4
 6 347     0
Da tror jeg ikke du trenger snøfanger. Snøen har ligget helt stille hos meg, Decra fra 2001, mener jeg har samme takvinkel. Men hvis du har noe galt noe sted så det begynner å smelte på taket kan det hende at det blir annerledes.
  (trådstarter)
   #5
 108     RAUFOSS     0
Det er garasje, så det er kaldt loft, og kaldt bygg 99.9% av tiden.
Signatur
TSt
   #6
 6 347     0
Som en ser at tabellen fra monteringsanvisningen så starter den ved 27,5 grader på Classic  så de sier det er ikke noe behov med takvinkler under dette og med tilnærmet ubegrenset snø (forutsatt at taket bærer det da)  Så det er ikke bare synsing.  Dette burde en forhandler kunne slik at du kan bare levere tilbake snøfangere og få pengene tilbake for det.  Er det pipe / pipehatt lenger ned en 1 m fra møne krever de fanger på oversiden av disse.  Om kravet der også er slik at det kan fravikes ved under 27,5 grader har jeg ikke sjekket.  
Snøfangerkonsoller  spm om innfesting - Snøfanger.jpg - kimhaak
   #7
 16     0
Jeg har også Decra classic på 27 grader takvinkler, ingen antydning til snøras.

   #8
 54     0
Innfestingsskruer som skal brukes for å feste innfestingsbordet som snøfangerkonsollene sitter i, ned i taksperren, medfølger ikke i pakken med snøfangere fra de større leverandørene av slike snøfangergelender (gitter/rør) system (Jemtland og Lobas).

Henvisning for dimensjonering ligger i Byggdetaljer 525.931 https://www.byggforsk.no/dokument/412/snoefangere.

Byggtorget (selgeren) bør kunne oppdrive/gi deg/veilede deg i riktige type skruer for den takvinkel, taktekking og snølast der bygget står basert på byggdetaljbladet.
Signatur