155    3    0  

Tak til vedskjul på 35kvm

 82     Norge     0
Hei,Skal bygge et vedskjul langs langveggen på et hus. Denne veggen er 7meter, også skal jeg gå ut 5 meter slik at jeg får ca. 35kvm. Tenkte å lage pulttak/flatt tak
Jeg har noe begrenset høyde, og jeg nekter plent å gå med bøyd hode og kroket rygg når jeg stabler og holder på med ved. Jeg starter på 240cm høyde ved husveggen, også må jeg skrå så lite som mulig slik at jeg kan ha rundt 2,10m under bjelkelaget ytterst. Jeg kan godt ha bjelker stående ned fra taket til gulvet inni boden, da det bare er med på lette stablearbeidet og dele inn boden i seksjoner Jeg trenger ved for to år ad gangen der inne, slik at jeg alltid har ett år med tørr ved liggende og ett som tørker.

Bor på vestlandet, så det er lite snø, men 6 av 10 ganger så regner det horisontalt.
Hvor lite helling går det an å ha på et tak med f.eks bølgeblikk? Jeg ønsker jo naturligvis å gjøre dette så billig som mulig.

Er det noe vits i å tenke på kondensering?
Jeg vil jo spare mye arbeid og litt takhøyde på å gi blanke i det, samtidig som det kun er et vedlager.


   #1
 2 340     0
Produsenten skriver 10 grader, men på en utebod/vedskjul kan du vel alltids velge å se bort fra det.

https://www.plannja.no/produkter/tak-fasade/profil/Plannja-Sinus-18_7476

Det er jo sideomleggene som blir begrensningen hvor det er risiko for lekkasje (platene kan leveres i hel lengde på 5m og mer..), og du kan jo f.eks. legge dobbelt omlegg eller legge en stripe fugemasse før sideomleggene skrus sammen -men på et vedskjul hadde jeg neppe brydd meg.

Jeg hadde også droppet noe kondenstiltak uten skrupler, men det er jo minimalt med takhøyde og arbeid du sparer på å ikke legge et forenklet undertak. Lekter på tvers av taksperrer må du jo ha uansett, så det er bare sløyfer (f.eks. 23x48) oppå sperrene (så du får krysslufting oppå undertak-duken) som kan spares inn...
  (trådstarter)
   #2
 82     Norge     0
Takk for tips. Hva kan være et forenklet undertak? Sutaksplater feks?
   #3
 2 340     0
Med "forenklet" menes som oftest en type film-produkt på rull som f.eks Isola Pro Xtra (tidligere også kjent som Tyvek), Icopal Diffex, Filtex/Daltex e.l.

https://www.isola.no/produkter/tak/undertak/pro-xtra-undertak/
http://www.icopal.no/Produkter/Undertak/diffex.aspx
http://www.filtex.no/fns/leggeanvisning.pdf

Det finnes også diffusjonstette folieprodukter som ikke puster eller tar opp kondens (men som oftest vil kondensen komme under platene, oppå undertaket, så det er vanligvis også godt nok til slike formål som boder, garasjer, landbruksbygg mm), som Monarfol, Filmtex m.fl.

http://www.icopal.no/Produkter/Undertak/MONARFLEX%20%20Monarfol.aspx
https://www.isola.no/produkter/tak/undertak/filmtex-undertak/