75    3    0  

Takbelegg-dilemma på hytte

 1     0

Hei, hadde vært nyttig med noen innspill om omlegging av tak på vår familiehytte som eies av min mor. Hytta ble bygd på tidlig 80-tall og ikke noe er gjort med taket siden da. Det ble påvist rennenede vann langs vegg og tak flere steder for 7-8 år siden. Har forsøkt å få til proffe som kan ordne det, men alt strander hos min mor hver gang (lang historie). 

Saken er at min mor ønsker at vi gjør dette selv (og helst at vi sønner ordner og betaler det). Ingen av oss har noe håndverkererfaring.

For å komplisere ting ytterligere er hytta på en øy uten vann og strøm, hvor en liten robåt i plast er må til for å ro 15 meter over et sund.

Taket på hytta er dekket med så mye mose at man skulle nesten tro det var en Valdreshytte… Mor sier hun ikke har «sett noe til taklekkasjen på lenge». Så da er problemet borte slik hun ser det.

En av mine brødre skal høre med en snekkerkompis om å bli med å fikse taket i ferien. Men for meg høres det ut som en vanvittig stor jobb å gjøre for en håndtverker pro-bono (men for all del, topp om det lar seg gjøre). 

Spørsmålet er hvor stor sannsynligheten er for at større deler av konstruksjonen er råteskadet? Ser for meg en situasjon hvor håndverkerkompisen har fjernet gammelt takpapp og så konstanterer at det ikke kan legges nytt belegg på gammelt tre, men at jobben er for stor som vennetjeneste. Og at vi havner i en ny «lock» med mor og finansiering når taket er av.

Et annet dilemma er at min mor vil vi skal komme og være der med barna i sommer. For meg føles det utrygt da jeg ikke vet noe om bæreevnen til taket, og om det er evt inneklimaproblemer med sopp/råte.  
Takbelegg-dilemma på hytte - 03944E19-C552-4D36-A70F-D5C2740B610B.jpeg - JimmiM

   #1
 5 515     Akershus     0
Det korte svaret her er at dette er umulig å svare på her på forumet; en del av oss kommer med antakelser, men det er nettop det de er - antakelser.

Tror dere må sette dere ned å prate med mor, og om mulig skjære igjennom. Kanhende vanskelig, da vi ikke kjenner den lange historien.

Man kan jo starte med å rense taket for biomasse, og se om det er noe som åpenbarer seg i prosessen, evnt ta med snekkerkompisen for en visuell sjekk. Et trenet øye ser mye rart....


.Thag
Signatur
   #2
 72     0
Man kan jo starte med å rense taket for biomasse

... og hogge ned trærne som står nærmest, hvis man ikke har lyst til å opp på taket for å koste vekk løv og annet et par ganger i året.
HSt
   #3
 31 621     Lillestrøm kommune     0
Selbyggerpapp er forholdsvis enkelt å legge. Hvis det virker ok inne når en der nå på forsommeren så vil jeg tro at det er helt ok å være der i sommer vilke ikje vært redd for inneklima da.