139    2    0  

Takbelegg under torvtak - mange valg, mye overkill?

 86     Oslo     0
Jeg skal sette opp en liten enkel uisolert garasje på 30kvm i høst. Denne får torvtak da det er et krav i lokal reguleringsplan. 
Alt er ferdig gjennomtenkt og vurdert, men en ting blir jeg ikke helt klok på - takbelegg. 

Oppbygningen blir taksperrer, rupanel undertak, takbelegg og Platon xtra knotteplast. 

Men når det gjelder takpanel virker det som om det som er "godt nok" varierer fra Isola iso D som en enkel løsning til Isokraft som en heftig løsning. 

Det er en rimelig og enkel garasje uten isolasjon og jeg kjører på etter "godt nok" prinsippet. 

Foreløpig har jeg landet på at Tyvek pro super er tilstrekkelig. Det er tett og relativt enkelt å legge.Platon Xtra legges raust på toppen og skal jo være tett og ta unna alt, minus eventuelle små lekkasjer. Da bør vel Tyvek pro super holde til å ta unna det småtteriet av vann/kondens som skulle oppstå mellom knotteplasten og takbelegget? 

Hva ville folk her gjort? GÅtt for den dyreste heftigste løsningen på en billig enkel garasje, satse på noe midt på treet eller kjøpe noe billig fra byggmax? 
Jeg er litt i villrede må jeg si. 

TSt
   #1
 7 526     0
Du må ha den Platon som er beregnet for torvtak, de skriver  "Gjennom etterbehandling oppnås en overflate som gir økt friksjon og dermed større sikkerhet ved montering på tak.  Denne overflaten  er  standard for Platon Xtra i bredde 1,65 og 2,0 m".    Jeg ville hatt noe som har mere skli motstand enn Tyvek pro super under.  Denne virker for meg mye glattere på overflaten enn f.eks. Iso D.  

Jeg har gummi membran, Platon Xtra, filt matte og sedumdekke på garasjetak.  Der har vi ikke festet igjennom men denne forsvinner ned i bakken slik at vi får mothold nede. 
  (trådstarter)
   #2
 86     Oslo     0
Har platon xtra beregnet for torvtak. Denne festes ganske grundig under hver overlapp med haugevis av spiker. Jeg tror henvisningen til økt friksjon omhandler sklifaren når man går på den.

Tyvek`en derimot står ikke oppgitt med pappstifter i leggeanvisningen, så mulig det er noe lim under? Jeg kan evt hive på noe lim under for at den skal sitte bedre over et større område.
IFt glatt overflate tenker jeg at det ikke er krise.

På hytta er det solid membran, men der er jo risiko/konsekvens mye verre ved lekkasje enn taket i en uisolert garasje.

Ift mothold har jeg vurdert netting over mønet for å gi jorden bedre hold, men med vinkel et sted mellom 22 og 25 grader er det ikke veldig bratt. Torvstokken står imot i underkant.

Men du tenker Isola Iso D er en bedre løsning om man skal gå for noe som er "greit nok"?