25 889    15    52  

Erfaring med Norsk Takfornying

 102     Buskerud     35
Hei!
Er det noen her som har erfaring med Norsk Takfornying?
Har fått ett tilbud fra dem, og vurderer om jeg skal takke ja eller ikke.
Prisen ligger på 1/5 del av prisen ett firma har gitt meg tilbud på å bytte tak for meg.
Er de seriøse og gjør en god jobb?
Blir resultatet bra?

   #1
 365     Drammen     1
Nei, men f.eks. dette var interessant lesning http://www.taknytt.no/2009/09/billigere-a-fornye-enn-a-skifte-tak/

Jeg har selv vurdert å mosevaske taket og spraylakkere det med f.eks. sort rustbeskytter som man får i bøtter på biltema. Taksteinen er egentlig ikke modem for utskiftning eller rehabilitering, men den er blass og feil farge mtp. husfargen til neste år Wink
   #2
 660     Bærum     2
Jeg ville i tilfelle også ha sjekket med ditt forsikringsselskap. Har man et gammelt tak kan man vel risikere avkortning ved lekkasje. Endrer egentlig takfornying på dette? Man får jo ikke gjort noe med takpappen, og hvis taksteinen begynner å bli sliten så hjelper det vel ikke nødvendigvis med litt impregening og "make up"....

  (trådstarter)
   #3
 102     Buskerud     3
Takk for svar!
Har sett den linken, men er usikker på hvor mye jeg skal stole på den når det er en takstenprodusent som har skrevet det. Men det samme gjelder selvsagt det norsk takfornying sier om sine produkter. De har 10 års garanti, og sa under befaring at de sjekket undertaket samtidig som de holdt på med takfornyingen. Vet ikke helt hva de gir garanti på, men det bør kanskje gjelde de observasjone dem gjør på undertaket også?! Tingen er at stenen på taket er gammel, men den ser hel ut. Den er bare så innmari blass, og har en del mose også. Kan sikkert gjøre dette selv også, men tenker at de sannsynligvis gjør en bedre jobb og har tilgang til bedre produkter. Taket blir garantert bedre, men er ute etter å finne ut om noen har erfaring med hvordan taket deres er i ettertid etter takfornyingen.
HSt
   #4
 31 962     Lillestrøm kommune     1
Har ingen erfaring, men magefølelsen er et dette bare blir en kortvarig glede.

I tillegg blir sikkert steinene betydelig glattere og har dere snøfangere som i så fall håndterer dette ?

Personlig ville jeg levd med gammel stein til man beslutter å bytte taket.

Takrent og lignende produkter kan sprayes på for å redusere moseproblematikken, men forsiktig så du ikke skader stein med høytrykk o.l.
   #5
 12     Risør     1
Vil tro dette bare er kosmetikk og at effekten er minimal med tanke på holdbarhet.

Er som noen nevner her. Hva med papp, lekter, taktro osv.
Er steina slitne så er ofte også de andre punktene klare for en utskiftning

Signatur
   #6
 110     Bergen     2
Hei,

Jeg er klar over at dette er en gammel tråd, men tenkte jeg skulle oppdatere den med litt førstehåndserfaring. Vi fikk ifjor utført takfornying i sameiet, som består av rekkehus. Grunnet mange enheter fikk vi en god pris, jeg betalte vel under 20.000,- for mine ca. 100m2 tak.

Gjengen som kom var ekstremt hyggelige. Det blir endel gris fra takvask, men de dekket til det som kunne dekkes, og passet ellers på å rydde/vaske etter seg. Disse var norske, iallefall han som jeg snakket med. Siden jeg bor i en lang rekke ble det til at de jobbet seg oppover på ene siden av taket, så skulle de ta den andre siden senere.

Etter en uke eller to kom det en annen gjeng for å vaske baksiden. Dette var i feriesesongen, så antakelig var de sesongarbeidere. Det var da to spanjoler som holdt på, og det var en helt annen standard. Disse dekket ikke til noe, og huset så ikke ut etterpå. Det ble etterhvert vasket etter påtrykk fra oss beboere, men det var ikke imponerende på noen måte.

Da det var tid for maling, ble det dekket litt halvhjertet med plast rundt tak. Spesielt rundt arken på taket var plasten bare teipet løst på. Det gikk som det måtte, ark og vindskier hadde store partier med svart maling på. I tillegg har jeg endehus i rekken, og det var mye gris rundt huset og i trappen da de hadde gått mye frem og tilbake her.

Jeg tok dette opp med norsk takfornying, og de kom faktisk tilbake og malte både ark, vindskier, rekkverk etc. - så de tok det seriøst. I ettertid har jeg jo sett at det forsatt er noen svarte flekker og partier rundtom, men det tar jeg ikke så tungt.

Det som er litt mer bekymringsverdig er at jeg så noen vannstriper langs ene drageren inne i huset. Det var forlengst tørket da jeg oppdaget det, og jeg kan ikke være sikker på når det kom - men jeg er 99% sikker på at noen har vært litt uvøren med høyttrykkspyleren der oppe. Dette var da på baksiden av huset.

Det visuelle er det iallefall ingenting å si på. Taket som før var grått og mosegrodd er blitt svart og fint. Estetisk sett ser taket som nytt ut.

Taket er av betongstein og var 22 år gammelt da det ble "fornyet". Uten å være en ekspert, så tror jeg ikke det hadde holdt så mye lenger før eneste alternativ hadde vært å skifte.

Det er heller ikke "sandkasse" i takrennene mine lenger, så impregneringen og malingen har absolutt sin effekt. Steinen vil nok holde en del lenger nå som den ikke blir vasket vekk i samme tempo.

Til slutt vil jeg si at det ikke er noen grunn til bekymret for at taket blir glatt, iallefall ikke med betongstein. Det er glattere enn før, ja, men overflaten er fortsatt ru.

Anbefaler jeg takfornying? Tja. Det ser pent ut og vil nok forlenge levetiden. Til en pris som jeg fikk ville jeg gjort det igjen. Men det kan absolutt ikke erstatte skifte av tak m/lekter, papp og det hele.

   #7
 5 411     Langhus     0
En god og balansert oppsummering, DenGladeAmatør.
Også bra at bedriften ryddet opp etter seg, selv om det jo er å foretrekke at det jobbes slik den første gjengen gjorde.

Når skaden først er skjedd er det veldig bra med et seriøst firma som rydder opp.
Signatur

HSt
   #8
 31 962     Lillestrøm kommune     1
Men at en ikke er bekymret for glattere tak er jeg redd kan bli kostbart. Takras ned på utstikkende terasser kan bli en kostbar erfaring. Det er når snøen er blitt passe vår at den raser av, det trenger ikke skje hvert år. Har en hus uten luftepiper langt ned på tak og ikke noe å skade ved ras er det jo ikke så farlig ... Vet om et hus der luftepipe ble hugd av med et brak i det snøen kom. Den var "flatpakket" på gårdsplassen med kun hullet igjen oppe på taket.
   #9
 110     Bergen     1
HSt, jeg er enig at man bør ha det i tankene. Hos meg er de behandlede betongstein mindre glatt enn nyere glaserte stein. Som kjent får jo betongstein en ru overflate etterhvert som de finere partiklene skylles av. Takfornyingen (malingen) bygger ikke så mye at dette glattes ut, så overflaten er mye den samme.
HSt
   #10
 31 962     Lillestrøm kommune     0
Var de glassert før så er jeg enig. Er det ru betong overflate så er jeg fortsatt overbevist om at friksjon mot snø blir betydelig redusert.