25 157    38    7  

Takrenne montert med fall feil vei.

 519     0
Hei.

På mitt nybygg har takrenne blitt montert med fall feil vei. Ikke så mye at det renner over takrennen ved regn, men det ligger hele tiden vann i enden av renna.

Er dette noe jeg skal akseptere, eller skal jeg stå på krav om at den må ha fall mot nedløp?

mvh

   #1
 22 342     Akershus     0
Er takrennen montert etter produsentens anvisning? Nope! Slik skal det ikke være. Vann og dritt som samler seg i rennen er ikke lurt og vil forkorte levetiden.
   #2
 7 685     Bærum     1
Det bør selvfølgelig ikke aksepteres. Jeg hadde en taklegger hos meg som gjorde samme feilen. Når jeg påpkete det fikk jeg til svar at det hadde ikke noe å si. Han gjorde mange andre rare ting også som jeg tok opp. Svaret var at dette hadde han holdt på med i over 30 år så jeg måtte ikke komme her og komme her. Som jeg prøvde å forklare, at du har gjordt feil i 30 år gjør det ikke mer riktig.
jaf
   #3
 6 043     tromsø     1
Har du et bilde av renna? Det skal ikke være så mye fall at takrenna blir tørr. Takrenne skal i følge anvisning nesten være vater. Ofte er det bare 25mm å gå på( fall på hele huset). Det er ikke mulig å montere takrenne så bratt at du slipper å rengjøre rennen. Hvis nedløp er 40cm fra slutten er det vanskelig å bøye den siste stussen for å få rett fall på de siste 40cm.
   #5
 23 618     Akershus     0
Det greieste er å montere den vannrett. Om det blir ørlite motfall har ingen betydning. Å montere den med betydelig motfall er nok uheldig.

Er diskutert flere ganger dette
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 519     0
Her er bilde som viser vann som blir liggende att i renne pga fall feil vei.
Takrenne montert med fall feil vei. - takrenne.jpg - innafør
jaf
   #7
 6 043     tromsø     1
Hvor stort er hullet til nedløp? Hos meg er det 50mm i diameter. Noen slår bare noen hull med en 4 toms spiker. Har du et bilde fra siden av takrennen? Det så ikke 100% ut. Er den fylt med vannslange?

   #8
 3 412     Akershus     0
Den gangen man lagde takrenner av furu var det helt nødvendig med fall, for at ikke takrennene skulle råtne bort.  Byggeforskriftene hadde tidligere krav om fall. 

Moderne takrenner skal tåle å stå fylt med vann lenge.  Kravet om fall i takrennene er tatt bort fra forskriftene. 

Det er delte meninger om hvorvidt man trenger fall eller ikke.  Personlig tilhører jeg gruppen som synes det absolutt bør være fall, men det er mange andre som sier at dette ikke er viktig.  Derfor vet jeg ikke om tilfellet ditt kvalifiserer som reklamasjonsgrunn, selv om det står mye vann der og selv om dette åpenbart ikke er lurt, for eksempel med tanke på is, korrosjonn, eller rett og slett bare takrennens evne til å ta imot og lede vekk vann.  Selv ville jeg ha fikset dette på egen hånd.  En av de tingene som leverandøren min faktisk klarte greit sist var å legge takrenner med fall, så jeg slapp å gjøre noe med det selv :-)
Signatur
  (trådstarter)
   #9
 519     0
Har ikke flere bilder for hånden, men hull er nok 50mm ja. Bilde av vannet som er i takrenne er tatt ca 30 min etter regnskyll.

jaf
   #10
 6 043     tromsø     0
Pleier selv å ta 5mm fall per meter. Monterer gjerne et litt grovt bord 36*148 ferdig malt bord som jeg skrur i. Hvis det bare er et tynt bord og en liten rest av taksperre i øvre kant er det ofte lite å henge kroker i. Med ett grovt bord er det mer å skru i.Men jeg er sikkert litt for nøye, og det tar jo tid. Kroker med forsterkning opp er greit om vinteren, når renner er fulle av is. Isola kaller det Overligger stål. Synes takrennen din var montert for høyt mot taktekning. Det er greit å få rennen litt lavere. Det lignet litt en "brakkerigg". Men ser det ikke helt fra riktig vinkel på bilde.