131    6    0  

Takstein

 4     0
Hei! Kan noen hjelpe meg? Ser etter hus og har funnet i salgsoppgave noe sånt :"Takstein fra byggeår. Antatt at det er lagt eldre tilkjørt takstein på tilbygg i 1990. Høy alder og værslitasje. Taksten må påregnes skiftet i nær fremtid. Litt aldersslitasje/groing på pappshingel fra 1990. Visuell kontroll fra bakkenivå"  

Koster det mye å få det fikset?

for øvrig : "Takoverbygg fra antatt byggeår. Fundamenter har setning. Det er råte i en stolpe nederst og litt i den andre. Tak over har brutt sammen og vann lekker inn i konstruksjonen. vannbord og vindskier har stor slitasje og råte. Takoverbygg trenger kraftige fornyinger/ totalrenovering."

Takk på forhånd!

TSt
   #1
 7 526     0
Legge nytt tak koster fra 50 - 300 000 ann på grad av egeninnsats og størrelse. Pappshingel fra 1990 begynner nok å nærme seg levertiden den også selv om god kvalitet uten mose kan holde 10 - 15 år til. Vår kontroll av tak gjøres fra bakkenivå kan det være at det er noe en vil skjule. Pass på at det er rupanel under pappshingel taket. Er det en form for plater så sitter ikke pappspiker godt nok. Da må en benytte plater som Decra e.l. og får en litt større operasjon. Shingel må også være lagt nøyaktig første gang ellers blir det mye større jobb nå.
Takoverbygget høres det jo ut som om må lages på nytt.
   #4
 2 592     I huset mitt     0
Anbefaler du å ta med noen som her peiling på visning?

Da bør denne personen i alle fall gå som inkognito.Wink
Hvis ikke så kan du få litt problem om du senere vil hevde at du ikke kunne vite om tingenes tilstand før du kjøpte.
  (trådstarter)
   #5
 4     0
takk! ukjent område for meg og min mann:/ ser etter et eldre hus ...nå bor i en ny leilighet..
TSt
   #6
 7 526     0
Pass på å lese hele teksten nøye f.eks. slik som at tak er vurdert fra bakken. Det kan bety at det er dårligere enn det fremstilles, men her må en nok gjøre noe på sikt så forskjellen er bare hvor fort en må gjøre det.