4 539    3    0  

Taktekking: Belegg på flatt tak

 19     0
Lurer på om noen her har no erfaring med hvordan man utfører taktekking på flatt tak.
Vi bygger hus med flatt tak, med ei stue midt oppå der. Det blir da altså tak terasse rundt på alle sider av denne stua.
Nå har de akkurat lagt ferdig taket, og jeg stusser på kvaliteten på arbeidet.
Taket har følgende oppbygning; osb plater oppå bjelkelaget, isopor med fall ( her er brukt mange isopor-plater med forskjellig tykkelse brukt for å få riktig fall, virket som ett lappverk)oppå der, nyttlag med osb plater, så en duk/ belegg som blir lappet/ sveiset på hverandre med høy oppkant på alle sider, så til slutt en ny gummiert duk oppå dette, denne er ikke sveiset, og oppkanten langs sidene er på kunn 10 cm, med dårlig ( åpne hjørneløsninger sånn at vannet her renner ned mellom dukene).
Det som vil skje her sånn som jeg ser det er at det her vil regne og renne ned mellom disse dukene, og at dette vannet da ikke kan komme no sted, men vil bli liggende imellom dukene. Syns det er en løsning som virker horribel.
Hva gjør vi her?.- tror jeg må få inn en tredje person ( fagkyndig takstmann) som kan bekrefte mine mistanker eller evt berolige meg her.


   #1
 142     En flott bygd på Sunnmøre.     0
er taket ferdig?
Få tak i en takstmann som kan se på dette event fortelle hvor mye det koster og reparere, slik du kan holde gjenn penger. regner med at du ikke har bet når det ser slik ut.
   #2
 1 096     Skjetten     0
Mener på at det laget de har lagt oppå det andre, er "slitelaget". Har sett det utført på alle terrasene på to terrasseleilighets blokker her på Haugalandet.

Her velger ofte folk å legge f.eks betongheller (som ett alternativ).


Vet ikke hva dere har planlagt men Smile
Signatur
   #3
 189     0
Enig med vedk som sier at det kanskje er slitelaget.  Det renner vel fra pappen ned i takrennene selv om det kommer vann under gummien?

Snakket forresten med noen om vårt flate tak, det er 35 år gammelt og funker flott enda.  Billigere å legge enn skråtak er det også!