160    3    2  

Test og erfaring med billig utemaling

 1     0
Hei, skal gå igang å male huset, og kom da over testen til svenskene;

Malingtest    

Lurte på om noen har kjøpt en av de billigere malingene for å teste?Hvordan de er å male med etc. 

Vet det er skrevet side opp og side ned om maling her inne, men fant ikke noe rundt malingene i testen. 

HSt
   #1
 25 302     Lillestrøm kommune     0
Testen din må jo vare 16 år for å få riktig resultat

Jeg fikk ikke opp linken, men er det testen som hadde mye svertesopp så flasset noen av de malingene som var gode og enten er ikke norsk msling utbredt i Sverige eller så var det ønskelig at de gode leverandørene i Norge ikke var med.

Å male er betydelig større jobb enn tidligere pga krav til grunnarbeid, grunning eller vask og sopp algerdreper. Det betyr at en bør bruke kvalitetsprodukter og følge bruksanvisningen
   #2
 524     0
Jeg har brukt Biltema utegrunning, utegrunn v og maling.
Til nå 1 år virker den veldig bra.

Jeg brukte Jotun drygolin+ grunning en annen gang. Det begynte å flasse av etter første vinter. ( målte ikke fuktinnholdet før påføring, det bør man gjøre i fuktige vestland).
Signatur
TSt
   #3
 7 434     2
Tror ikke vi skal benytte 1 år gamle prøver som noe kvalitets bevis, heller ikke mislykket maling med kvalitetsprodukter hvis ikke en vet om underlaget eller arbeidet er gjort korrekt. Bodde før et sted hvor nabohuset ble flekket hvert år og malt hvert andre eller tredje år. Dette fordi grunnarbeidet hver gang var elendig og med så hyppig reperasjon så ble malingslag også for tykt og tett. Selv gjorde vi jobben grundig og huset begynte å trenge maling når jeg flyttet 12 år etter. Har for 5 år siden behandlet et fryktelig dårlig vedlikeholdt hus hvor vi ikke kunne bytte kledning pga spesielle forhold. Dette har holdt utmerket etterpå men det var mye jobb å gjøre det riktig. (Skraping inkl båndpusser får å få glatte overganger der maling hang fast, grunning, sopp og algedreper, maling)