61    5    0  

Transparent beis så struktur vises

 2     0
Jeg ønsker en overflatebehandling med et transparent matt utrykk, men med en definert gråtone med varme undertoner, så beis det rette valget for meg. 
Dessverre var panelet (stående dobbeltfals gran) som ble lagt på vår garasje på forhånd grunnet lett med en hvit maling eller beis. Så hva gjør jeg for å få det uttrykket som jeg ønsker meg. Har det noe å si at det er grunnet fra før av?
Hvilken beis skal jeg velge for å få det til å se ut slik som på bildet?Transparent beis så struktur vises - kledning.jpg - Elisawit
Transparent beis så struktur vises - kledning.jpg - Elisawit

HSt
   #1
 31 621     Lillestrøm kommune     0
Du må forvente at det blir mislykket med hvit grunning under, gjør i det minste en test fet er mulig beisen ikke vil tørke

Ellers beiset jeg noen pallekarmer med farge sotgrå Trebitt tror den ble gråere enn på bildet. Men oppdaget siden at beisen var den samme som mine foreldre har på toppbord på rekkverk, etter over 50år er det kullsort. Så det å beholde et transparent utseende er ikke lett på mørke farger.
   #2
 1 450     Sandefjord     0
Grunningen vil dessverre skinne igjennom en transparent beis. Synd at det ikke ble kjøpt inn grunnet kledning med korrekt beisfarge☹️ Alle kledningsprodusenter leverer det.

Du må nesten prøve deg frem med litt ulike farger for å se om du kan oppnå et sluttresultat du ønsker. Jeg tror du må velge enn litt mørkere og varmere farge enn du egentlig ønsker deg, for å kompensere for den hvite grunningen.

  (trådstarter)
   #3
 2     0
takk for svar. Jeg har funnet ut selv det samme som du skriver, men jeg trenger tips til beis jeg kan teste ut. Navn på den beisen som er på bildet jeg sendte (den er fra ByggeBolig.no så antar dere vet hva den heter). Og så må jeg ha et forslag til en som er litt mørkere og varmere enn denne, for å kompensere for den hvite grunningen. Håper du kan hjelpe.
   #4
 1 450     Sandefjord     0
Man kan ikke gi fargeråd basert på et bilde på tlf…. Du må velge en farge ut i fra et bilde hvor du vet hvilken farge som er brukt, eller fra er fargekart. Deretter må du velge en farge som er litt varmere og mørkere enn det du egentlig ønsker deg, for å kompensere for den hvite grunningen.

Gjør prøveoppstrøk.

Kjipt at du er i denne situasjonen. Som sagt kan alle kledningsprodusenter levere grunning i rett beisfarge, forberedt for viderebehandling med beis.

Nå vil dessverre den hvite grunningen skinne igjennom, selv om du forsøker å kompensere med en justert/tilpasset farge.
HSt
   #5
 31 621     Lillestrøm kommune     0
Hvit grunning er enten hvit pigmentert beis eller så et mer lik en malingsgrunning. På meg virker det siste mest vanlig og det jeg svarte på i mitt innlegg