TSt
   #11
 12 785     0
En må i allefall få luft under kjøkken konstruksjonen. Blir den for høy så må en bare leve med det. I forhold til terassedekke så så noe uimpregnert ut og en har som sagt maksimalt med kanter og skjøter når en har valgt spiler så kommentarer var ut i fra dette. Hadde en benyttet folierte plater så hadde en bare hatt kantene å bekymre seg for.

  (trådstarter)
   #12
 87     0
Er vel noe overdrevet at man må ha en flate for lufting ved maling ute. Utemøbler og gjerder anbefales jo med grunning og tre strøk maling.Bak har jeg brukt umalt trykkimpregnert ned mot platting men den i front er jo ikke optimal. Nå er det uansett malt men lurer på om jeg skal prøve å jekke den litt opp og legge noe uorganisk der. Det skal vel ikke så mye til, 5-10mm er jo nok for å få lufting?Utvide levetid utekjøkken ved dårlig tilgjengelighet - lakk utenpå maling?  - 20220821_152413_03.jpg - Oleros
HSt
   #13
 33 641     Lillestrøm kommune     0
Jeg vasker akkurat en terrasse nå, impregnerte bord ser det er begynnende råte et punkt under der en plast parasollfot har stått. Terassen har vært beiset, men litt slitt nå. Så luft skader ikke.
TSt
   #14
 12 785     0
Men 0.5cm til 1cm er veldig lite sprekkene mellom spilene er jo smalere enn spilene så lite ventilasjon igjennom.  Bør økes til min noen cm.  Det spruter jo også fra dekket opp på konstruksjonen over  men da skulle en hatt 10 - 20 cm for å redusere dette.  

En finner tråder her som klager på at maling flasser av terasse rekkverk.

Har en sollys på dette kunne mørkere farge ha hjulpet for å øke temp.  
  (trådstarter)
   #15
 87     0
Spilene er jeg ikke bekymret for. De har luft og skulle de få råte er det enkelt å bytte. Men innser jo at bjelken i front som ikke er trykkimpregnert , kun behandlet med Visir, var ganske korttenkt. Det er ikke så lett å fikse heller, ihvertfall ikke å få løftet flere cm, da må jeg bygge om hele. Jeg heller mot å la det stå til råten begynner å bli ille, så støtte opp under benken og skjære bort treverket i bjelken mellom modulene så den står igjen på bein. Så fjerne den nederste råtne biten og bytte den ut med impregnert tre med noe uorganisk nederst. Andre kreative forslag?
   #16
 1 617     Sandefjord     0
Ingen nye forslag, annet enn at 0,5-1 cm er bedre enn ingen ting. Du har også mellomrom mellom gulvbordene, og det vil også hjelpe til på luftingen. At HSt har råte under en parasollfot skyldes sannsynligvis at 2 bord står tett i tett med endeved mot hverandre? Men det var en avsporing.

Vet ikke hvordan kjøkkenet er festet mot gulvet, men går det an å løsne alle skruer som går ned i gulvet, slik at du får lirket inn en kile eller ett brekkjern? Får du løftet kjøkkenet litt, så kan du legge inn en foring for å skape litt luft. Det vil som sagt hjelpe.
HSt
   #17
 33 641     Lillestrøm kommune     0
Råten er midt på et terassebord med god spalt på hver side. Men det har trolig vært en uheldig kvist eller bulk i fiberretning på treet. Parasollfoten er ikke så stor og har ikke stått på dette stedet mer enn en sesong men terassen er ikke ny.

   #18
 748     Rogaland     0
Kjøp en pakke murer distansestykker på BT, så bygger du en ramme av terrasbord litt mindre en spileverket, så løsner du alle skruer og fester distansestykkene i plast under rammen. og løfter herligheten over på rammen. Da får du et pent avbrekk og av spiler som ikke er like de andre spilene. da blir den 98mm høyere og, ser litt lav ut Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #19
 87     0
Vet ikke hvordan kjøkkenet er festet mot gulvet, men går det an å løsne alle skruer som går ned i gulvet, slik at du får lirket inn en kile eller ett brekkjern? Får du løftet kjøkkenet litt, så kan du legge inn en foring for å skape litt luft. Det vil som sagt hjelpe.


Jeg tror kun 5mm vil hjelpe mye siden vannet renner ned mellom bordene og det ikke samler seg vannbasseng.
Den er egentlig enkelt festet med noen skruer ned mot platting og på sidene. Er litt redd skruene på sidene er skjult av en hylle, Murphys lov.. men skal se på det neste gang. Et radikalt alternativ: vente på en lang varm og tørr periode neste sommer så fukt forhåpentligvis trekker ut. Så ta et spann epoksy resin og pensle på i flere lag. Det blir tett men risikoen er jo gjenværende fukt..har gjort det på utemøbler og det blir skikkelig hardplast- epoksy er fascinerende men ja..litt risky her kanskje.
HSt
   #20
 33 641     Lillestrøm kommune     0
Du får ikke ting vanntett så jo tettere overflatebehandling er jo verre kan du forvente at det går