#21
 1 063     Lindesnes     0
Fordelene med Decra er flere de ;)
Lav vekt, gjør leggingen lettere.
Lav vekt gir deg større frihet ved valg av takkonstruksjon.
Slitesterkt og det finnes sikkert flere..

Ett minus som du nevner er jo selvsagt fare for bulk i taket, men heller en bulk i taket enn en knekt takstein
Er vell strengt talt ikke så ofte ne er ute å vandrer på taket og de gangene en gjør det så er det jo bare å være forsiktig noe en uansett er samma hva en velger å ha på taket.
Takstige og feieplatform er jo i dag påbudt så ser ike det helt store behovet for å måtte opp på taket i tide og utide ;)
Har vert borti ett par skifertak, det er jo nesten umulig å gå på uten å knekke ett par skiferstein :-\
Signatur

   #23
 1 063     Lindesnes     0
Hmm er jaggu ikke sikker, mulig fordi jeg ikke ser bildet du reffererer til Grin he he
Decra
Signatur
   #24
 744     Verdens navle     0

Det er betongstein med belegg som flasser og blir stygg etter få år. Betongstein uten belegg er gjennomfarget og endrer seg kun ubetydelig. Vanlig betongstein uten belegg er det eneste som både er billig og bra på samme tid. Det er mye annet som er bra, men da er det ikke billig. Teglstein f.eks. koster ca tre ganger så mye...

Har rustikk rød Zanda betongstein, og er fortsatt fornøyd med den etter 14 år. Den er som sagt ovenfor gjennomfarget, så jeg har ikke merket noe til falming. La samme stein på garasjen 4-5 år etter huset, og har ikke merket noen fargeforskjell.

Litt av "sanden" som er brent inn i overflaten løsner og havner i takrennene etterhvert, men ikke store mengder. Det aller meste sitter på fortsatt, så jeg har ikke sett det som noe problem. Hvis mye av den løsner må det være snakk om produksjonsfeil.

Selv om takvinkelen er 40 grader har jeg aldri hatt ras av verken snø eller is, så ru takstein har absolutt sine fordeler.
Signatur
Uno
  (trådstarter)
   #25
 282     Os     0
Kjekt å høre om gode erfaringer med rød rustikk fra zanda. Synest selv det er en fin stein,så godt mulig vi går for den. Smile
Uno
  (trådstarter)
   #26
 282     Os     0
Har kommet der at vi må ta ett valg av takstein. Madammen har lyst på hvit hus med rødt tak,men jeg føler på en måte det safeste vil være å velge en svart stein. Noen som har noen meninger om hvilke type stein som vil passe best til huset vårt?

http://www.byggebolig.no/index.php?topic=18515.25
   #27
 56     0
Rustikk har sine fordeler, men avhengig av klimaet der huset skal stå kan det alltid være fare for mosegroing på den type ru overflate. Dette ser ikke pent ut og må fjernes ved bruk av mosemiddel el.
Signatur

   #28
 140     Murhus fra 1910     0
Litt usikker på hvorfor du mener svart er safest, men jeg må nok gi madammen din medhold.

Rødt tak! nyere Zanda er sikkert ok, teglstein er bedre og glassert tegl er best.

Litt vanskelig å vurdere i forhold til miljøet huset deres er oppført i men det kan se ut som at skifer kunne vært et alternativ.
Uno
  (trådstarter)
   #29
 282     Os     0
Takk for svar. Smile Mener vel det for at det er mest brukt i området vi bor,har sett svart takstein på samme type hus som vårt,men ikke rød. Synest den røde rustikken er fin,lite med trær i området rundt huset så tror ikke vi vil være spesielt utsatt for mose. Litt blir det vel uansett. Ikke ett lett valg å ta,har jo heller ikke ett ubegrenset budsjett,så blir nok vanlig takstein.
   #30
 328     Oppland     0
Vi har valgt å legge svart rustikk på huset til våren... Synes det er litt greit med tanke på at farge endringer på huset kan skje med tiden... (sannsynelig fortere enn tak skifte  Wink)