395    15    1  

Vann på avveie tak

 44     0
VAnn på avveie. Taksjegget blir seende ut på denne måten under regnvær. Har dere tips til hvor det kommer fra? Og hva jeg må gjøre?Vann på avveie tak - 20191012_152709.jpg - Lijenta

TSt
   #3
 7 526     0
Det ser jo ut til å være ganske opplagt. Ser ut som om det er to takflater men litt forskjellig lengde selv om veggen nedenfor er i samme nivå. Det lekker inn i starten på denne lengde endringen trolig ovenifra. En må lage et beslag her som går opp under takstein og som leder vannet slik at det ikke havner inn på undertaket. Men det ser jo så vått ut her at det kan hende at det må repareres noe at det ikke bare holder at det tørker opp etterpå.
   #4
 3 402     OSLO     0
ser også ut som det er mye som er råttent, blir vel fort ganske omfattende og reparere dette

Har du nylig tatt over huset, siden du ikke har tatt tak i dette før.....? for den lekkasjen har nok vært der i mange år
TSt
   #5
 7 526     0
Hvor skadet ting er er ikke alltid så lett å se på bilder. Men så fryktelig vanskelig ser det ikke ut til å være. Hvis ting har tørket opp innimellom trenger det ikke å være råte skadet selv om det ser ille ut. Men den korte vindskien er nok moden for å byttes. Noe takbord er jo heller ikke noe voldsom sak å bytte, type undertak avgjør jo litt men bær jo være mulig å skjøte på (nye undertak kledning må jo opp under det gamle på noe sted)
  (trådstarter)
   #6
 44     0
Takk, da er jeg litt klokere. Og enig med meg selv, kunnskapen min er nemlig ikke så stor når det gjelder tak. Er det blikkenslager eller er det Blikkenslager og snekker eller....? som jeg trenger. Jeg prøvde å løsne på noen av taksteinen men sitter dem fast på noen vis? Greit å sjekke det jeg kan sjekke så jeg lærer mer. Hvor kan jeg lære mer om å vedlikeholde tak?
   #7
 3 402     OSLO     0
får du tak i en flink snekker, så kan han nok fikse det meste for deg på taket, både bytting av dårlig/ødelagt trevirke, takstein og evt blekk som må byttes

kan være at det trengs noe spesial blekk, da kan det hende snekker tar kontakt med en blikkenslager for hjelp Wink

HSt
   #8
 25 797     Lillestrøm kommune     0
Kontrollere avløp og fall på den øvre takrennen vil tro at rennen renner over i enden og inn på
bordtaket på enden av rennen.
   #9
 832     Hordaland     0
For meg ser det ut som at vann som renner ned i rød sirkel går rett ned i undertaket og ikke i takrenne. I så fall er dette en alvorlig feil. Her skulle det vert takstein helt ned til renne hos deg.
I tillegg passer ikke takstein med mønsteret på tildekningen rundt skorstein. Er det blitt byttet takstein på huset etter det var nytt?
Vann på avveie tak - taktrobbel.jpg - Lijenta
   #10
 20     0
Det trengs mer bilder for å finne ut hvor feilen ligger. Ta noen fler bilder litt nærmere på toppen av beslaget på toppen av vindski samt under beslaget oppover for å se om underlagspappen ligger brettet opp langs vindski. Feilen ligger nok i overgangen der som nevnt i forrige innlegg.

Under er et bilde på hvordan det kan bygges opp.

Takstein er vanligvis bare å løfte rett av. Jeg har hatt samme feil på taket hjemme selv. Måtte av med takstein og erstatte ytterste delen av undertaket som var råttent før ny papp og nye vindskier. Dette er fullt mulig å fikse selv.


Vann på avveie tak - forklaring_pa_orde2.jpg - Lijenta