384    19    2  

Vannlekasje tak - nybygg

 28     0
Hei,
Gjelder rekkehus. Vi merker i andre etasje i soverommet at det startet å komme vanndråper i rommet. Det gjelder ved peispippa, og mest fra vindulister. Gjelder Drammen/Kongsberg området. Utbygger er varslet.
Min mistsnke er at det kommer fra løfte og at noe rundt skorstein er ikke helt tett.
Hva er det man har typisk krav for i slike tilfeller? Kan man få prisavslag og reperasjon fra utbygger. Når jeg nevner prisavslag går mest på at i fremtiden det blir notert at det var vannlekasje i huset og potensielt dempe prisverdi.

Vannlekasje tak - nybygg - 20211218_120219.jpg - Firkfrukt
Vannlekasje tak - nybygg - 20211218_120234.jpg - Firkfrukt
Vannlekasje tak - nybygg - 20211218_120225.jpg - Firkfrukt
Vannlekasje tak - nybygg - Screenshot_20211218-120340_Gallery.jpg - Firkfrukt

   #1
 364     0
Minner om kondens som danner seg på de kalde flatene og at det er isolasjonsjobben kombinert med dårlig lufting som er problemet.
  (trådstarter)
   #2
 28     0
Det kjøres balansert ventilasjon og skal i utgangspunktet sørge for god utskifting av luft. Det har kommet en del vann fra disse droppene. Når jeg presset det så rennet det skikkelig ned.
jaf
   #5
 5 806     tromsø     0
Kan det være kondens. Sparer dere litt på strøm ? Tørker klær inne. Senkes temperatur, kondenserer det med en gang. De er fuktighet på innsiden av plasten du opplever ? Har du prøvd med en billig avfukter ? Har du vært på loftet med en lommelykt ? Det går jo å ta av lister og sjekke det værste vinduer og døra. Om det er gjort skikkelig. Da gjerne i samråd med utbygger. Men ofte prøver utbygger å "tåkelegge". Merk områder vann kommer ut med en gul post it lapp. Det blir ikke en "ekte" vannlekkasje om du tar og retter opp feilen med en gang. Det er skjulte feil som skader mest.
  (trådstarter)
   #6
 28     0
Vil ikke si at vi sparer på strøm på dette rommet. Panelovn ligger konstant på 20 grader og det tørkes ikke noe klær. Tvert imot ligger fuktighet på digital måler på ca. 25%. Loftet har vi ikke tilgang til så det må åpnes faktisk litt taket fra toppen for å se inn.
Har det noe med peispippa? Siste dager var litt mer svinginger fra minus til pluss grader kan det dannes såpass kondens i kald løftet som da danner så mye vann?
   #7
 5 128     Akershus     0
Listingen rundt vinduene er av det semrere slaget og jeg vil tro det mangler isolasjon og/eller damptetting, ellers hadde ikke vannet kommet inn på denne måten. Fjern lister og utforing fra det vinduet med mest lekkasje, så vil du nok se synderen.

Er det pipe med tilluftkanal? Har en nabo som har samme problemet med sin.

jaf
   #8
 5 806     tromsø     0
enig. Listing var dårlig utført. Nesten som jeg på eget hus hadde tatt av lister og foringer. På et vindu. Den risikoen hadde jeg tatt. Koster 1000-5000 å få noen til å sette det opp igjen. Siden det vil avsløre feil med en gang. Ut fra bilder ser det ut som det ikke er "ekte" tømrere , som har montert foringer/lister.
  (trådstarter)
   #9
 28     0
Ok takk for gode svarene alle. Hva tenkte du med "semrere slaget"?
Må nok vente på utbygger før jeg får lov å fjerne lister?
Det er en stålpipe med directvent - DV funksjon. Det er ikke noe synlig tilluftskanal.
   #10
 364     0
Det vinduet det lekker fra, er det i nærheten av pipa? Eller lekker det slik rundt alle vinduer?