102    3    2  

Vedlikehold eller bytte av takpapp

 36     Oslo     0
Hva er beste løsning for hyttetaket? Det har to lag shingel og det nyeste ble lagt på for 17 år siden. Det har en del glipper og et par feilspikringer. En del av taket (et utstikk) har veldig lite fall. Foreløpig har jeg ikke registrert lekkasje, men jeg vil gjerne forebygge problemer. Er det da lurt å ta av all gammel papp og begynne på nytt? Kan jeg velge takpapp på rull, eller bør jeg velge shingel igjen? Bør jeg legge ett eller to lag papp? Hører gjerne gode råd.
Vedlikehold eller bytte av takpapp - 20220606_081019.jpg - Karabinkrok

HSt
   #1
 31 932     Lillestrøm kommune     1
Den hitterste delen ser jo veldig bra ut så lenge det er Icopal eller Isola så finnes det tak som har dobbel levetid av dette.

Noe mere enn 2 lag shingel kan en vel ikke legge så alt må av, dvs 2x en million spiker …

Jeg la selvbygger papp for første gang og med lite fall er vel dette det eneste som er godkjent

Men det kan kanskje kombineres med shingel men usikker på hvordan overgang lages

Det er mulig å legge undertak belegg under shingel for noe bedre beskyttelse påkrevd ved noen lave godkjente takvinkler


Når jeg la Decra en gang så lurte vi på noe og fikk grei hjelp av Icopal kundeservice kanskje har de gode forslag også til et slik problem TS har
   #2
 136     1
Ja, det så jo ganske flott ut på bildene. Dersom det borterste har holdt seg tett i 17 år med det lille fallet så må en nesten anta at det er et veldig tett underlagsbelegg, eller kanskje til og med selvbyggerpapp, under. Takshingel må ha mye større fall enn papp. Du må egentlig ha minst 15 graders fall for å bruke takshingel, og dersom den er mellom 15 og 18 grader må du egentlig ha underlagspapp under, f.eks. Isola Nordic (ISO-D Xtra). Dersom fallet er mindre er jo selvbyggerpapp mer egnet (hvis du ikke får noen proffe til å sveise på noe takbelegg). Har mistanke om at de som har bygget taket ditt kun har takshingelen på utstikket for at det skal se fint ut. Jeg brukte Selvbyggerpapp på de flate områdene. Hadde absolutt ikke lyst til å spikre takshingel oppå selvbyggerpappen fordi jeg ikke ville perforere selvbyggerpappen (for å få et likt utseende som resten av taket), så jeg droppet det. Var baksiden av hytta, så det så greit nok ut for meg: Jeg brukte forøvrig IO-D Xtra underlagspapp under shingelen, som jeg limte i overlappen over selvbyggerpappen. Lot selvbyggerpappen gå et stykke opp på det skråere taket.
Vedlikehold eller bytte av takpapp - 20220501_164822.jpg - TormodSliter