79    1    1  

Viktig å ettersteke med pensel etter rulle?

 21     0
Hei!

Vi bor i et hus som ble satt opp med ferdig grunnet og mellomstrøket kledning, og skal nå ta det siste toppstrøket selv.

Liggende, og relativt ru kledning.

Men, da vi var å handlet maling og utstyr i dag fikk vi beskjed om at det bare var tull at vi må stryke over med pensel etter å ha rullet, spesielt med tanke på at vi ikke har høvlet kledning. Dette er stikk i strid med alle tips vi leser andre steder.

Så; hva er riktig her? Må vi etterstryke med pensel etter å ha rullet? (Vi skal uansett rulle). Evt hvorfor/hvorfor ikke?

Vi skal male med Butinox Futura

Vi sparer jo fryktelig mye tid om vi kan gå med hver vår rulle på hver vår vegg, kontra det at den ene med pensel skal følge etter den andre med rulle…


TSt
   #1
 12 089     1
En kan jo umulig få styrkt godt nok inn i alle overganger / kanter uten å benytte pensel. I tillegg vil en vel få litt rulle struktur slik som på inne maling. På OBS Bygg skriver en malermester om rulle :

"– Da jevner du ut strukturen etter rullen og får en glattere finish. Dette gjør at skitt ikke fester seg så lett til underlaget, i tillegg til at vi kommer til i alle kroker og kriker som vi ikke dekker med rullen."

Det at den blir glattere er jo veldig viktig ute.