187    4    0  

Vindski trykkimpregnert ubehandlet

 224     Trondheim     0
Sommeren 2018 fikk vi renovert skifertaket på boligen vår. De trykkimpregnerte vindskiene skulle ha blitt påført overflatebehandling nå i sommer (visir + maling), men jeg ser at det blir lite tid til dette før vinteren.

Hva vil konsekvensen være dersom jeg utsetter malejobben til sommeren 2020? Vil vindskiene få kortere levetid dersom de står ubehandlet i 2 år?

Takker på forhånd for gode svar:)

   #1
 2 933     Akershus     0
Nei. De er trykkimpregnerte! De har tålt ett år, de tåler ett til! På grillhytta jeg har laget er panelen impregnert, og den skal være ubehandlet, og bare farges naturlig. Regner fortsatt med at den overlever meg!

.Thag
Signatur
HSt
   #2
 24 931     Lillestrøm kommune     0
En må fjerne døde trefibre før en grunner og maler dvs følge malingsprodusent sin beskrivelse.

Det er en myte dette at impregnert må stå så lenge før det males, i ca 2000 grunnet vi og malte vindski før den ble satt opp, vi sørget bare for at den var nogenlunde tørr før det. Så fikk den et strøk av samme dør og vindusmaling før den ble satt opp. Kjenner fortsatt eier og tror ikke de er malt på nytt enda.
  (trådstarter)
   #3
 224     Trondheim     0
Tusen takk for gode råd! Da skjønner jeg at det går an å vente til neste sommer med malejobben, uten å måtte bekymre seg for at vindskiene skal ramle ned:)

HSt: Jeg skal huske på dette med å fjerne døde trefibre og følge malingsprodusenten sin beskrivelse. En stålbørste er kanskje rette verktøy til å fjerne døde trefibre?
HSt
   #4
 24 931     Lillestrøm kommune     0
De ramler ikke ned men jobben med å fjerne døde fibre er i praksis omtrent umulig å utføre. Tror du har funnet hva malingsprodusentene bruker av verktøy