#41
 2,788     1
Det går jo relativt tydelig fram av tegningene. Vannbordbeslaget har 20mm "loddrette" (85*) kanter ikke bare på utsiden av vindski/vannbord, men også på innsiden, mens vindskibeslaget går rett på den skrå delen med 40* vinkel. Om det ellers passer slik, så kan du vel godt legge et VKS-3 oppå et 98 mm bredt vannbord, akkurat som VBS-11, men den delen som går ned mot taktekkingen går da ikke like langt ned. Det er altså avstanden fra toppen av vindskia og ned til takbelegget som avgjør.

   #42
 2     0
Hei, siden jeg ikke fant noe flere og nyere tråder om vindskibeslag så tillater jeg meg å poste en oppfølgningspørsmål her; Jeg har fått montert nye vindskier med nye beslag. Men nå drypper det mer enn noen gang fra taket. Før var det fra lekk takrenner, men nå drypper det fra hvert beslag som kommer ned fra vindkiene.
De gamle beslagene var bøyd skrått ned i takrennen, mens de nye går rett ned og er kuttet rett over der vindskien stopper (litt forbi). Dette resulterer i at vann fra beslaget renner ned langs dette og ut forbi takrennen.

Jeg er enig i at det ser "penere" ut slik det er gjort nå vs hvordan beslaget var bøyd ned tidligere, men mer praktisk er det jo ikee... Har googlet meg blå for å finne hvordan beslaget skal se ut / avsluttes ved takrenner uten å finne noe. Noen innspill om hvordan det "skal være"?

Ser av et annet bilde over her at beslaget er avsluttet før vindskien slik at vannet kan renne i takrenne, men da er jo siste del av vindskien veldig værutsatt og det kan vel ikke være meningen? 
   #43
 6,435     Akershus     0
Er nok bare sånn det er. Har sett noen fantasifulle forsøk på å hindre drypping. Hverken estetisk eller fungerende....Thag
   #44
 2     0
Har ikke reagert på dryppeing fra andre tak så det stusser jeg litt på. Og å ha det dryppende fra hvert utspring er jo bare for dårlig -ting skal jo være funksjonellt?

Selv reagerte jeg ikke så mye på den nedbretten ved takrenna som var der før - og det fungerte jo bra. Kona synes riktignok den nye rette avslutningen er penere, men når det dryppper så kan man nesten droppe takrenna også da...
Det er vel heller ikke rare "guiden" som skal til nederst på beslaget heller? Lede vannet sideveis og inn på taket/takrenna -en smal grå gaffatape stripe evt en stripe med silikon (men silikon blir vel ødelagt av UV stråler)
   #45
 3,277     I huset mitt     0
Og i den kalde årstiden med litt vekslende temperatur, så blir det jo ofte en trivelig liten issvull på bakken der vannet drypper.Unsure