6 055    8    0  

Vinduer, ny kledning og ekstra isolering

 406     Akershus     0
Vi har kjøpt et hus fra 1925 som vi holder på å pusse opp. Vi skal gjøre det meste, blant annet bytte takstein, bytte kledning og alle vinduer. Problemet er at vi ikke rekker alt i år.. Det som er mest prekert er å få byttet vinduene, så det ønsker vi å få gjort i år. Tak og kledning tenkte vi å vente til våren med å gjøre noe med.

Men hvordan løser vi det, med tanke på at vi ønsker å legge 5cm ekstra isolasjon når vi bytter kledning og tak til våren? Veggen vil jo da bygge minst 5cm lenger ut enn i dag. Da vil jo ikke vinduene lenger sitte riktig så vidt jeg kan forstå. Er det en enkel måte å løse dette på?


   #1
 520     0
Om du orker å leve uten innvendige foringer i vinter kan du jo montere vinduet riktig i forhold nåverende vegg, og så flytte det utover når du har revet kledningen og lektet ytterveggen.

Det er ikke noen svær jobb å montere ett vindu "foreløpig". Fire karmskruer, stappe iso rundt og tette godt på utsiden.
---------------------
Kan ikke se at det er mulig å montere vinduet i rett dybde uten at du river panelen og forer ut.
   #2
 22 352     Akershus     0
Jeg hadde tatt vinduene samtidig med veggen. Det er dumt å gjøre tingto ganger og du kan skade vinduene under arbeidet.
   #3
 291     0
Den nye veggen vil nok bygge rundt 100mm lengre ut enn i dag (utforing 48mm, huntonit 12mm, sløyfer 23mm, panel 21mm). Dersom du har tenkt å ha vinduene i flukt med den nye veggen, vil du ikke ha noe å feste dem i før du har foret ut.

Må si meg enig i det Hans skriver at det er dumt å hjøre ting to ganger.
Jeg har gjort de samme tingene på ett hus med samme alder som ditt og vil anbefale at du tar en og en vegg og gjør ferdig.

Du setter inn mange vinduer på en dag, det som tar tid er alt det andre du må gjøre med veggen før panelen er på, men dette er arbeid som du kanskje kan starte med nå og jobbe med utover høsten og vinteren så er du klar for takarbeidet til våren.
   #4
 1 210     Norge     0
ta alt mens du holder på!! Skift vinduene samtidig som du skifter kledning!! Ta eventuellt en og en vegg!! 
Signatur
eds
   #5
 50     0
Jeg henger meg på her (håper det er ok), da jeg har utfordringer rundt samme tema. Jeg skiftet også vinduer for en tid tilbake, men det ble ikke helt bra i overgang vindu vegg. Nå har jeg på nytt tatt av kledningen og lurer på følgende: Skal ikke vindsperra legges helt inn på vinduskarmen? Hvordan blir det da når jeg skal ha på lekter (og kanskje sløyfer) utenpå? Da blir jo vinduet langt inne i veggen?
Jeg har stående kledning.
   #6
 20     Tromsø     0
holder på å etterisolert ,bytte kledning og vinduer på huset mitt fra 1940.
Anbefaler deg å ta vinduene til slutt ,eventuelt gjøre ferdig en vegg av gangen.

Signatur
   #7
 160     0
Bare og få tak i det du skal bruke til utforing, la oss si 48x48.

Så skrur/spikrer du fast utforingen på hver side av nåværende vindu, flytter vinduet ut og tar høyde for asfalt, lekter og panel. Skal være spikerslag da.

Edit: når jeg tenkter meg om er det mulig du ikke treffer utforingen men midt i huntonit platen  :-\

Evt kan du lage foringer utvendig.

Men hvorfor huntonit plater ? etter min mening er det bortkastet, da den største oppgaven til huntonit er avstiving, noe huset ditt er fra før.

Hadde lagt vindsperre utenpå utforingen.

   #8
 140     0
På eldre hus har jeg sett at en har foret ut, etterisolert og skiftet kledning uten at vinduene er skiftet eller flyttet etter. Måten dette er gjort på ved liggende kledning er at en har festen en lekter tilsvarende utforingen rundt vinduene (inn på karmen). Vinduene vil da bli liggende noen "inne" i veggen, men det ser helt greit ut og blir tett. Dersom du ønsker å skifte vindu i år og ikke flytte dem til neste år er jo dette en måte å gjøre det på.

Vil anta, og ser for meg at løsningen blir noenlunde lik dersom det er snakk om stående kledning. Det ideelle er nok uansett og være tolmodig og skifte alt på en gang, men av erfaring kan jo det være vanskelig  Smile
Signatur