#21
 205     Sandnes, Rogaland     2
Jeg blåser liv i denne "gamle" tråden....

Jeg har revet vegger og tak i en kjellerstue, pga jeg vet det har vært "musefest" der i følge tidligere eier. Siste året har jeg ikke hørt noe til musene, noe som kanskje skyldes at vi har gravd opp drenering og hage og forstyrret dem :D

Veggene/grunnmur  er murt opp av blokker, og toppen av muren er særdeles ujevn.
Når svillen er lagt ut på toppen av muren er denne klosset opp alt fra noen mm til 3-4 cm. Det ser ut som om musene kommer seg inn bak kledning og går enten inn disse glippene eller gnager seg gjennom asfaltplatene, og kommer videre inn i bjelkelaget. Det er ikke montert museband rundt huset, og det skal monteres noe fra utsiden ASAP. Det jeg lurer på nå er om jeg bør (siden jeg kommer til der) fuge med noe mellom svill og grunnmur, som en ekstra sikring?

1. Viss "ja", hva bør jeg bruke? Fugeskum?

2. Huset har stående kledning og det er veldig liten glippe inn til muren. Får nok ikke plass til vanlig museband. Noen som vet om fluenetting/stålull som kan kjøpes i mindre lengder enn 30 meter til mangfoldige tusen?

Mvh Pålen

   #23
 752     0


1. Viss "ja", hva bør jeg bruke? Fugeskum?

2. Huset har stående kledning og det er veldig liten glippe inn til muren. Får nok ikke plass til vanlig museband. Noen som vet om fluenetting/stålull som kan kjøpes i mindre lengder enn 30 meter til mangfoldige tusen?Som psv021 sier, fugeskum kan du bare glemme, det er knask for gnagerne;)

Fluenetting koster ikke flere tusen, du får en rull for en hundrelapp eller to.

Sjekk forøvrig den musetråden psv snakket om.
   #26
 160     Fjaler     0
Mus gneg seg ikkje gjennom fugeskum uten å ha ein grunn for det. Det betyr oftast varme ut gjennom sprekkar eller freistande lukt/mat rett rundt dette. Har ofte sett ar mus gneg i dette men aldri langt inn.
   #27
 205     Sandnes, Rogaland     1
Har lagt et saftig lag med fugeskum mellom svill og mur. Gjør seg for isolasjonens del.

Billig finmasket metallnett fant jeg hos Felleskjøpet, klippes med saks og stiftes under kledningen.

Bør bli sikkert dette! Cool

   #28
 57     Wien     0
Min far har murhus. Han brukte mørtel iblandet glassskår på endel overganger. Selv har jeg ei lita jakthytte, der har jeg også brukt kyllingnetting med godt resultat. Den ble lagt dobbel eller trippel og presse inn. Slo inn en spiker eller to for å sørge for at den satt fast.
Det var så mye mus at liksafta rant nedover veggene (musene bodde i taket!)  Vurderte også fugeskum med glassskår i, men dette var jo litt vanskelig å få til. I tillegg var jeg redd for at det ekspanderende fugeskummet skulle presse bordene ut i nedkant.  I ettertid tviler jeg vel på om fugeskummet hadde så mye kraft, men det ble uansett kyllingnetting den gang,
   #30
 89     Hjelmås     0
Ser fleire som vuderer fugeskum mot mus... Holder kanskje musa ute med det blokkerer også luftinga til kledningen.. Kledningen tørker ikkje opp då og vil begynne å råtne frå innsida ganske raskt...  :-\

Synst tipset om kyllingnetting hørtest bra ut... Koster jo ikkje allverdens og stenger ikkje luftinga altfor mykje..
Signatur