#11
 21 485     Enebolig     0
Kr 675 inkl mva og Elko stikk til 250 kr er helt normale priser på timesjobber. Dette tyder på en helt standard avtale på timesbasis. Timesprisen er neppe økt noe særlig.

Jeg synes dette begynner å ligne på en dårlig sak. Det hadde vært interessant å vite hva som spesifikt står i kontrakten.

Samsvarerklæring skal sendes uansett, men selvfølgelig kun på det arbeidet som er gjort av hvert firma. Normalt sendes disse papirene med siste faktura.

   #12
 744     Hønefoss     0

Kr 675 inkl mva og Elko stikk til 250 kr er helt normale priser på timesjobber. Dette tyder på en helt standard avtale på timesbasis. Timesprisen er neppe økt noe særlig.
Det er vel ikke de prisene man vanligvis opererer med på et helt hus, likevel?
   #13
 429     0
"Listepris" (uten rabatt) er ofter dyrere enn f.eks. Elektroimportøren.no. Som nevnt får de sikkert 50% rabatt, særlig på ting det går mye av som stikk/bokser/rør etc. Ellers ville de handlet et annet sted.

Jeg får kjøpt inn til grossistpris - rabatt via bekjente, og kjøpte inn mesteparten selv og betalte timepris til elektriker. Ikke alle elektrikere som går med på dette, men de finnes.
   #14
 7 685     Bærum     0
Det er å villede kunden. Når man får oppgitt grossistpris + mva forventer man at elektriker ikke har påslag på materiellet. At bransjen opererer med høy grossistpris som ingen betaler er det umulig for kunden å vite. Dette viser bare hvor håpløst det er når bransjen legger fortjensten på materiell og ikke fakturerer reelle timepriser. Men dette har vi diskutert utførlig på en annen tråd.
   #15
 68     Stavanger     0
tror nesten en bare må regne med å bli "svindlet" av elektro firmaene...  kan ta mitt eget hus som eksempel,  500,- pr stikk 1000 pr spot.  "Alle" vet jo at en elko kontakt fåes kjøpt for rundt 100 rundt omkring.  Dvs at da har butikken og importør og grossist tatt sin del av kaka.

Heldigvis fikk jeg handla mye av anlegget igjennom en avtale arbeidsplassen min har med elektroskandia.  Betalte da innpris + noen prosent elektroskandia tok for "bryet".  Endte da opp med sikringer (16amp) til 180,- spotter med trafo og dimmer ca 300, osv.

Groveste jeg var borti va da lokale leverandøren skulle ha over 16 kr meteren for tomt k rør...  noe som ikke bør koste mer en 2-3 kroner meteren.

Er det noe som kan gjøres med dette?  Tvilsomt.  Så lenge vi er så kjøpekraftige som vi er og alle skal ha så betaler folk det de koster.

Gjerne litt sent for dere nå,  men til neste gang, alier dere med en kjenning el. som er elektriker.  Del jobben i 2 mellom autorisert installatør og avtal at "kompisen" din får gjøre endel.  Har han papirene i orden så er det en mulighet for at autorisert installatør går med på dette fordi de som regel er fullbooket med arbeid.  Fungerte for oss,  slektning av meg har montert over halve anlegget og installatøren har levert papirene. 

Sjekk med arbeidsgiver.  Jobber du i et rederi, på en større fabrikk, anlegg osv så er det en rimelig stor sjangs for at arbeidsgiver har en avtale med grossist som de ansatte kan benytte seg av.

Tidligere arbeidsgiveren min hadde en slik avtale, det kombinert med at jeg fikk slektningen min til å gjøre mye av jobben gjorde at jeg har spart nærmere 100.000 på anlegget mitt.

Kan jo være verdt å tenke på selv om dere er ferdige å bygge nå.  Det er jo mye som står på ønskelista i årene fremover... garasje, kjeller utelys, hagelys osv osv.
   #16
 22 342     Akershus     0

At bransjen opererer med høy grossistpris som ingen betaler er det umulig for kunden å vite.
Faktisk er det noen som betaler full pris. Det kommer an på avtalen hos grossisten.
   #17
 7 685     Bærum     0
Det kommer an på avtalen hos grossisten.
Hva mener du med det? Høres merkelig ut. Hvis grossistprisliste = sluttbrukerpriser må jeg si at elektrikerfirmaer som betaler full pris hos grossist ikke følger med i timen. Da burde de jo handle på Clas Ohlson eller i en flisbutikk.

   #18
 943     0
Er jo bare å handle alt selv.Så slipper folk disse fantasi prisene.
Signatur
  (trådstarter)
   #19
 82     0

Spørsmålet er: hva er grossistpris?

1. De fikk oppdraget på at du skulle få materiellet til grossistpris. De begrunnet indirekte at grossistpriser  er "kostpris" og dermed må timeprisen opp på det som er over "standard timepris.

2. Du ga dem oppdraget i god tro på at forbrukt materiell ble "gjennomfakturert"

3. Det er riktig at du har fått materiellet  til Otra sine veiledende priser.

4.  Det viser seg i ettertid at du ikke har fått noen "særskilt" god pris.

5. Det viser seg at du har fått utført ett oppdrag til deg som er over gjengs pris og i strid med den oppfatningen du fikk i forkant av jobben.

Jeg mener installatøren har tilegnet seg oppdraget, på uriktige premisser.


Dette er veldig bra beskrevet! Vi må treffe en god advokat nå. Vi nekter å gi opp. betaler heller hele summen tilbake til retten bare at denne bransjepraksis skal avta.

   #20
 408     Buskerud     0
Ingen installatørbedrifter som betaler "listepriser"/"luftpriser" hos eks Otra eller Onninen på typisk installasjonsmateriell. Grossistene har forskjellige prisprofiler for type avtale en bedrift har. Ikke alle som er installatørbedrifter, og de kan ha mindre rabatt eller ingen rabatt noen ganger på materiell som ikke hører til deres produktområde.

Men så finnes det også noen grossister som ikke operer med slike "luftpriser" som f.eks Malmbergs...

Tidligere var det visst også sånn, i følge noen elektriker kollegaer, at grossistene samarbeidet om å sette "listepriser" slik at alle deres "listepriser" var identiske. Men konkurransetilsynet tok visst affære...
Signatur