#21
 1 027     0
Etter det enkelte elektrikkere har skrevet her inne tidligere er det nok på tide at konkuransetilsynet/forbrukerrådet kikker installatørene nærmere i kortene.

Trådstarter har kanskje ikke verdens beste sak juridisk, men hengt ut i media vil en slik sak koste firmaet mer enn å legge seg flat for kunden.

  (trådstarter)
   #22
 82     0
Har også vurdert å ta dette videre til Forbrukerombudet men trenger flere underskrifter med lignende erfaringer.

Er det noen som ønsker å være med på brevet?
   #23
 21 485     Enebolig     0


Kr 675 inkl mva og Elko stikk til 250 kr er helt normale priser på timesjobber. Dette tyder på en helt standard avtale på timesbasis. Timesprisen er neppe økt noe særlig.
Det er vel ikke de prisene man vanligvis opererer med på et helt hus, likevel?


Nei, men det er fordi et helt hus "alltid" har fastpris.
   #24
 21 485     Enebolig     0

Er jo bare å handle alt selv.Så slipper folk disse fantasi prisene.Dette fører ofte til merkostnader pga feil materiell. Om det så er såpass elementert som stikk med og uten jord, kunden tar den billigste i butikken. Som igjen fører til et annet problem, de fleste elektrikere monterer ikke utstyr som de ikke kan gå god for. Dette er nærmest synonymt med billig materiell.

At firmaene må ha påslag på materiell er grundig diskutert i andre tråder, er bare å søke.


Det som er problemstillingen her er at kunden er lurt til å tro at materiellet er billigere enn hva det i realiteten er. Men jeg registerer også at timesprisen neppe er økt noe særlig selv om det var avtalen. Juridisk sett, så tror jeg dette er en dårlig sak. Men jeg mener absolutt at kunden har krav på å få vite hva "listepris" er dersom dette er spesifikt uttrykt i kontrakten.
   #25
 943     0
Hadde ikke noe problem med det,sendte tegninger til elby,elhandel & elektroimpotøren.Betingelsen for at vi fikk levere varene selv var at vi ikke kjøpe noe dritttttttt.
Signatur
   #26
 21 485     Enebolig     0
Ja, det finnes noen som tenker. Folk flest (tør jeg påstå av erfaring) mener at Biltema har flott utstyr, det ser nesten likt ut og det er CE merket  ::)
   #27
 1 027     0

At firmaene må ha påslag på materiell er grundig diskutert i andre tråder, er bare å søke.


Tull, det som er diskutert er en tvilsom praksis hvor påslag på materiell brukes for å dekke inn en angivelig for lavt satt timespris.

   #28
 21 485     Enebolig     0
Ja, du kan jo si det på den måten også. Totalprisen blir den samme uansett.

Men det som bør diskuteres her er trådstarters problem, og det tyder på tvilsom markedsføring. Kunden er lurt til å tro at de fikk en bra deal, mens realiteten sannsynligvis er stikk motsatt. Men som tidligere nevnt, så tror jeg det er lite å stille med juridisk. Kunden skal sjekke priser.
   #29
 7 685     Bærum     0
Problemet er at leverandøren introdusere grossistpris som et argument for lave materiellpriser og noe høyere timepriser. Da har han gitt kunden inntrykk av at materiellet skal leveres til "innkjøpspris". Når det viser seg at grossistpris i vilkeligheten er høyere enn det du kan kjøpe materiellet for i butikk er det på grensen til svindel. Jeg er ikke så sikker på at kunden har en dårlig sak, men det er selvfølgelig en lang vei å gå for å få dette prøvet.
   #30
 2 413     Ønsker ikke besøk av deg     0
Hallo  ;D

Første man lærer seg når det gjelder husbygging er å knipe igjen på pengene. For når pengene er levert, så er det utrolig hvor vanskelig enkelte blir å få tak i hvis noe ikke skulle stemme.

Prisene du har fått er ikke direkte ublu iforhold til andre, så her tror jeg du har en veldig tynn sak. "Grossistpris" er veldig diffust.  F.eks får Statoil ASA kjøpe billigere stikkontakter en "Pers installasjon AS". Firmaet kan legge fram grossistpriser til deg fra katalog, men tro ikke at det er noe billigere der..

Verden er urettferdig. Og jeg tror ikke du kommer videre med advokat, annet å betale han masse penger.

Jeg betaler en brøkdel av prisen på elektroutstyr enn den vanlige mann i gata, men når det gjelder rørleggerutstyr, så må jeg (dessverre) bare punge ut med rørleggerens vanvittige påslag. Sånn er livet. Har man ikke kontakter så får man svi.