240    3    0  

Nytt kjøkken - hva burde denne elektrikerjobben koste?

 241     0
Jeg sliter veldig med å lande elektriker til det nye kjøkkenet. Jeg klarer ikke helt å skjønne annet enn at dette er en ganske grei jobb, men alle tibudene havner rundt 30k. Jeg har nå lagt ut et nytt anbud:

Om sikringene: Jeg har A) 20A (platetopp), B ) 16A (ovn, belysning og stikk), C) 16A (oppvaskmaskin, mikro og kjøl), og i tillegg en D) ledig 16A som kan benyttes. Sikringskapet er like bak veggen til kjøkkenet.

Beskrivelse av arbeid:
1) Flytte punkt for platetopp (sikring A )
2) Koble til kjøl, frys, ventilator og vinskap (sikring B )
3) Flytte punkt for oppvaskmaskin og mikroovn (sikring C )
4) Trekke nytt punkt fra ledig sikring til ovn (sikring D )
5) Etablere 3 stk firdoble stikk over kjøkkenbenken (1 på sikring D og 2 på sikring B )
6) Bytte ut gammel dimmer til taklampe (LED)
7) Installere to nye dimmere ved døren, der den ene styrer spottene i de fire vitrineskapene og den andre styrer spottene under veggskapene (alt på sikring B )
8 ) Opsjon: Installere 8 spotter (4 i vitrineskapene og 4 under kjøkkenbenken)
9) Opsjon: Levere de 8 spottene

I den forbindelse har jeg fått et tilbud fra en aktør (22 tilbakemeldinger og kun 5 stjerner) som kan ta jobben på timer: 936,- inkl. mva. for elektriker, 500,- inkl. mva. for lærling og listepriser fra Elektroimportøren på deler. I utgangspunktet virker dette kanskje som en bedre løsning for meg. Men også de estimerer jobben til 30 timer. Og med materialer havner de vel da ikke langt unna 30k.
Er det jeg som er helt ute på viddene, eller er dette virkelig en 30 timers jobb? Jeg frykter jo at de er her en arbeidsdag men da likevel fakturerer 30 timer inkl. kjøring, bompenger, kontorarbeid og hvem vet hva...

Edit: Har nå fått pris på oppmøte og dokumentasjonsarbeid, så da kan de strengt tatt ikke fakturere noe mer av det som skjer på "bakrommet". Tror dette er en bra leverandør, så går nok for dem, forsøker å tilrettelegge så godt jeg kan i forkant, og krysser fingrene for at de får jobben kjapt utført! Smile
Siste redigering: 2. november 2020 14:00:18 av Gullars
Nytt kjøkken - hva burde denne elektrikerjobben koste? - Nytt kjøkken.JPG - Gullars

TSt
   #1
 12 102     0
Det ble mange punkter her. Står også lite om hvor sikringskap er og hvordan tilgang er . F.eks. punkt 4. Like bak veggen til kjøkken står det om sikringskapet, det er mange flater er så vanskelig å si hvor det er. Er en bak høyskapet kan en komme rett igjennom og gå i sokkel. Er det midt på en veggflate så er det verre. Skal det legges helt ny kabel til koketopp må denne trekkes om etc.

Jeg hjalp noen med kjøkken og klargjorde mest mulig. Trakk frem trekkerør fra sikringsskap etc til de fleste punktene punktene. Her var det flis på gipsplate fra før og ny layout på kjøkken så måtte bytte gips, håpløst å få av uten for mye skade på plate. Men da fikk vi jo enkel tilgang til sikringskapet. Allikevel ble jobben på 30 tallet men da med materiell.
  (trådstarter)
   #2
 241     0
Takk for tilbakemelding. Sikringskapet er like bakom høyskapene bak til venstre i bildet, så jeg vil tro det er en grei jobb å trekke dette punktet bort til ovnen. Alle punktene som skal opp skjules av kjøkkeninnredningen, så de kan legges utpå vegg.
   #3
 3 538     Asker     0
Det er en rekke faktorer som (kan) være prisdrivende ved slike jobber, samt mindre jobber.

1: fakturering. Faktisk kan faktureringskostnad være stor relativ jobben i veldig små jobber. Type en kontakt. Ikke så relevant her.
2: kjøring dersom 2-3 runder. Er det i type Oslo området snakker man kanskje 3-5 timer bare der. Man kan si at det er ikke ditt problem, men det er det, da de heller tar en større jobb med mindre dødtid.
3: renovering tar alltid mye jobb. Man vet aldri hva man finner. Kall det gjerne risiko. Her går det fort timer. Kan også være feilsøking som må til

Kan være en ide med timepris.
Signatur