101    2    1  

Registreringer hos DSB

 398     0
Hei,
Jeg slår opp på elektrikere i DSB-registeret:

Elvirksomhetsregisteret
Elvirksomhetsregisteret er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskaps (DSBs) sentrale register for virksomheter som har tillatelse til å utføre elektriske arbeider i Norge, samt hvilke typer elektriske arbeider de kan utføre. Virksomheter som gjør denne typen arbeid uten å være registrert her, driver ulovlig virksomhet.
Opplever her at noen står bare oppført med:
  • Utføre elektrisk arbeid hjemme hos deg


Mens andre bedrifter kan:
  • Utføre elektrisk arbeid hjemme hos deg


  • Utføre kontroll av elektriske anlegg


Jeg tenker da at de som har lov til å utføre kontroll av elektriske anlegg er flinkere enn de andre. Men når jeg søker på bedriftenes private hjemmeside kan de fleste ta el-sjekk likevel.
Er DSB oppdatert?


Signatur

   #1
 735     1
Tja,

Om man kan utføre arbeid hos 3-part så skal man dekke FEL, FEK §3 til §7+ IK-forskriften og etterlevelse av FSE.

Slik jeg ser det så henviser FEK §9 (elkontroll) til FEK §6 og §7, så man oppfyller FEK §9 automatisk om man kan utføre arbeid hos andre.

I bunn og grunn blir det litt smør på flesk ved å registere seg som elkontrollør i elvirksomhetsregisteret, men kanskje det er ønskelig for firmaets sin del (Eller DSB) hvis dette er blant hovedarbeidsoppgavene de utfører mest av.

  (trådstarter)
   #2
 398     0
Kanskje det kan være en måte å reklamere på? Hvis man for eksempel ikke har hjemmeside ber man DSB om å legge inn at man også kan ta EL-kontroll, så har kunden den informasjonen.
OK, da vet jeg at jeg ikke skal henge meg opp i det.
Signatur