#61
 693     0
husker ikke nyaktig pris på pr hos oss, men vet at den er verdt ca en halvliter på byen sa sjefen ( vi skulle bruke den huskeregelen når vi kastet mye kabel i kontainerern, hehe )


hos oss betaler man for kjøring (200)  og dokumentasjon  (3 eller 500).  utover det så er det på timer og materiell.  en time er rundt 500 + mva trur jeg. 

ang slutkontroll  så er ikke dette noe som ble gjort pga lærlig.  vi er pålagt å gjøre dette på alle jobber.  kunden skal betale for tide brukt på dette,  samt risikovurdering før jobben, føring av materiell og timer, og rapport sluttkontroll /samsvarserklering.    det skal og gis rabatt på lærlinger.  selv pleier jeg ganske sjeldent å skrive timer på lærlingen.  ser veldig an hva som er blitt gjort.  mulig jeg er for snill kanskje men. 


men når det er sakt,  så skjønner jeg godt hvorfor folk spør om svart  arbeid å sånn...      jeg synes dog det er genialt med byggehandel med snekkere Grin


   #62
 21 500     Enebolig     0
Åj, i de firmaene jeg har jobbet i så faktureres lærlingen for absolutt alle timer, og man får tilsnakk dersom man tar lærlingen med på en times jobb der han ikke kan faktureres. Med mindre man har fått beskjed om det selvsagt  Grin
   #63
 21 500     Enebolig     0


For å oppklare litt. Prisene til Onninen er anbefalte priser fra firma og ut til kunde, og IKKE prisen firmaet får rabatt på.
Prisene hos denne sjappa er helt kriminelle. Jeg forhandler hver gang jeg skal handle noe der. De skrur opp prisene med en gang det har gått litt tid. De har tom kickback system for store kunder slik jeg har forstått det.


Det er jo bare å ta det med i forhandlingene, slik vil vi ha det, ellers bytter vi grossist. Dette er selvfølgelig noe større firmaer kan komme med, og ikke enkeltmannsforetak ol. Og man må ha en alternativ grossist  Tongue
   #64
 1 085     Østfold     0
Jeg ville tro at hvis flere små el-firma truet med å begynne å bruke biltema som leverandør så ville de fort bli tatt seriøst i forhandlingene. De store gutta er vel livredde for at noen av 'dem' skal begynne å montere dette og garantere for resultatet :)

   #66
 3 231     Vestfold     0
Akkurat el materialet på biltema tviler jeg neppe er noe grunnlag for å få de til å skjelve i buksene. Jeg betaler heller for dyr/overpriset elko enn livsfarlig billig dritt.
   #67
 21 500     Enebolig     0
Det er heller ikke alt (el materiell) på Biltema som er særlig billig. PR`n på BT er jo faktisk dyrere enn Nexans på Megaflis, så det er bare ren uviten som gjør at det ligger i hyllene.

  (trådstarter)
   #68
 307     Oslo     0
Snart 10 år senere, og elektrikere bruker fortsatt delepriser med god avanse.

Har behov for å utføre noe arbeid så jeg har sendt ut noen forespørsler

Første som har svart har jo greie nok timepriser:
Oppmøte: 585,-
Timespris 749,-
(Inkludert i oppmøteprisen ligger alt av bilkjøring og dokumentasjon. Priser er eks. mva.)

Så var det deleprisene da, som ikke står på websidene..

Stikkontakt: 270 kr eks mva
2.5 kvadrat PR/PN-kabel: 70 kr/m eks mva
jordfeilautomat: 1100 kr eks mva

Fikk ikke svar på om de godtok kundekjøpt utstyr.


Til sammenligning er listeprisene hos elektroimportøren nå:
Elko innfelt dobbel jordet stikk: 47 kr eks mva
Nexans PR pluss 2.5 i 50-meter: 11 kr/m eks mva
Eaton Jordfeilautomat: 399 eks mva (salg)
(Jeg har ingen rabatt)

Det positive er jo at kabelprisen er langt unna rekordprisen jeg hadde i førsteinnlegget. Det negative er at de opererer fortsatt med en margin som gjør de fleste av oss misunnelige. (Når jeg selv leverer utstyr til kunder tar jeg et påslag på 20%)
Signatur
TDJ
   #69
 1 617     Asker      0
Hos Elektroimportøren (på Billingstad) ligger det visit-kort fra flere installatører. Ligger vel der fordi man ønsker å tiltrekke seg oppdrag fra kunder som er innom butikken. Disse installatørene er vel klar over at denne type kunder har litt kjennskap til priser på el-materiell (siden de i det hele tatt besøker en slik butikk...). Antar derfor at det er mulig å få til en fornuftig samtale med noen av disse mhp prising av et oppdrag.

Har selv benyttet en installatør på denne måten (særdeles vellykket !!) og avtalen på materiell var ganske enkel: han kunne fakturere meg materiell-priser lik de som jeg kunne kjøpe på nett eller over disk hos Elektroimportøren. Hva han eventuelt hadde i rabatter hos Elektroimportøren ble selvfølgelig hos han..
Fast pris pr stikk ved enkelt opplegg. Timepris dersom masse strul med boring & trekking pluss pluss.

Fungerer for meg Smile
Signatur
  (trådstarter)
   #70
 307     Oslo     0
Glimrende tips! Har du en konkret du vil anbefale?

Min lokale elektroimportøren er på alfaset, men jeg skal ta meg en tur innom der og sjekke etter visittkort.

Eventuelt plukke med meg noen kort fra Billingstad. En god installatør er det verdt å betale ekstra kjøring for.

Hvor fant du kortene? Ved kassa? Infoskranke?
Signatur