51    0    0  

Bytte fra Norwesco dimmer til bryter (2-polet)?

 844     0
Jeg har Norwesco dimmer nå som tidligere forsynte halogenspotter under kjøkkenbenk (innebygget trafo i armaturen, ikke på kursen). Har nå byttet til ledstrip, for å slippe at pærene ryker hver gang skapdørene lukkes. Det er samme strømtilførsel på ledstrip og gammel armatur, og det hadde derfor vært ideelt å koble nye lys på samme måte, og ikke via støpsel. Dersom det skal fungere optimalt, må jo ikke kursen kunne dimmes. Jeg vil derfor bytte til vanlig bryter. Men ser at dersom dimmeren står på fult nå, og jeg kobler slik jeg ønsker, så kommer det litt strøm til LED når bryteren er av. Dette ser jeg fordi disse blinker litt svakt med dimmeren av. 

Derfor to spørsmål: Kan den byttes til 2-polet, og dermed kutte all strøm til lyset, eller innebærer det å trekke om? Og er det mulig å få tak i bryter til en Norwesco fra 2005? Denne står i et tilbygg til et hus som ellers er fra 80-tallet. Må passe inn i rammen på bildet.

Bryteren øverst til høyre slår av både taklys og lys under kjøkkenbenk, den til venstre er til en utelampe, dimmer i midten er til takspotter og den nederste er bryteren som tidligere var til halogen under kjøkkenbenk.
Bytte fra Norwesco dimmer til bryter (2-polet)? - IMG_0187.jpg - Everlost

Edit: Og til de som måtte lure: Jeg kommer ikke til å koble bryteren selv, jeg bruker elektriker til alt slikt, men dersom dette ikke er gjennomførbart, kommer jeg ikke til å legge en ledstrip på en del av kjøkken det ikke var lys tidligere. Da det innebærer mye jobb å få fint. Så før jeg klistrer den opp/tilpasser, ønsker jeg en avklaring mtp. hva som er mulig.