#21
 21,481     Enebolig     0

Selv er jeg elektroutdannet, begynte på gk elektro og stoppet på ing. høyskole elkraft. Da var jeg skolelei og ville jobbe.

Det er veldig, veldig gode tider for elkraftingeniører i Norge. Ikke uvanlig å tjene over 7 siffer.


Kommer man så veldig mye høyere enn siv.ing da?  Wink Da blir man vel offisielt professor?

Jeg kjenner ingen ingeniører som tjener over syv siffer, snakker man da om offshore? De fleste jeg vet om er saksbehandlere, så kanskje noe av grunnen ligger der.

   #23
 1,092     1
Jeg vet om senioringeniører med solide fagkunnskaper og lang erfaring ligger på rundt 700.000

Vet ikke hva andre elektrikere tjener, men  med litt overtid ligger man kanskje 100-150 under det igjen.
   #24
 21,481     Enebolig     0
Vanlig elektrikerlønn her i distriktet starter på ca 335 000 (tariff) men etter noen år har man som regel rundt 400 000.
   #25
 602     oppland     0
Tok et annet fag hos  NKI. Fant raskt ut at, skal man bli tatt seriøst i arbeidsmarkedet bør man ligge i toppskiktet. Lå gjennomsnittelig på 5. Da jeg skulle søke arbeid, fikk jeg veldig positiv respons over at jeg i det heletatt hadde gjennomført. Det viser seg at det er en mindre prosent, som ikke dropper ut av studien. Også mange av de som du skal søke jobb hos. Dermed blir man betraketet som en godt selvstendig arbeider, med mot i brøstet. Syntes ikke du skal la deg påvirke av andres "fall" Da det høres ut til at du har en genuin intresse for elektonikk. Alt ialt er det det som teller  :)
Kjør på og lykke til
   #26
 7,685     Bærum     0
NKI utdannelse er sikkert helt greit. Men har du muligheten bør du ta utdannelsen på skole eller andre steder der du er i et fellesskap. Det gir deg mye mer enn å være student på egen hånd. Det å diskutere med andre og ha lærerkreftene tilgjengelig er av stor verdi. Hvis det ikke er mulig er sikkert NKI et godt alternativ, men du mister nok en del, ikke minst sosialt.
   #27
 602     oppland     0
Jo man mister det sosiale, og diskusjoner og andres inspill. Og det er veldig krevende å holde ut. Spes når man akkurat har satt seg ned, og noen vil ha kaffe ;)
NKI har nå nettsted der man kan diskutere med andre studenter, og noen steder har de klasseundervisning en gang i mnd. Men man må bruke tid på messer, butikker, blader osv.  Kan ikke si at mangelen på noe av dette egentlig har hemmet meg. Føler vel heller at man blir litt mer selvstendig, og åpen for andres inspill (fordi jeg vet at de har hatt nytte av den andre læremåten) Men ser også at jeg har fått min "filosofi" til å blomstre, og ikke blitt kvalt av "massen". Og sammen blir det knallbra. ;D
Vet om en kokk som er allergisk mot mat, og ikke kan smake på maten. Flinkeste kokken det, for det er den eneste kokken som holder seg til oppskrifta  Wink

   #28
 7,685     Bærum     0
Vet om en kokk som er allergisk mot mat, og ikke kan smake på maten. Flinkeste kokken det, for det er den eneste kokken som holder seg til oppskrifta 
Han tror jeg ikke Hellstrøm hadde vært fornøyd med ;D
  (trådstarter)
   #29
 50     0
Det vil jo være økonomisk selvmord å slutte å jobbe og gå på skole på heltid. Jeg jobber i dag 67%, med en grei timelønn. Om jeg skal studere på en videregående skole på dagen, og ha en kveldsjobb ved siden av må jeg nok jobbe opp mot 100% for å oppnå samme lønn, og det tviler jeg på er noen god løsning med kone og to små barn. Så valget er nok NKI eller ren privatist.

Jeg tror oppgaveløsingen, og tilbakemeldingene på hvor jeg eventuelt har gjort feil kan være verd pengene. Jeg tar uansett første året der, så får jeg evaluere nytten jeg har hatt av opplegget til nki, og ta en vurdering før år nr to.

Jeg takker for lykkeønskningene, og linkene til nyttig stoff :)

Noen som vet om den tverrfaglige eksamen privatister og nki elever må igjennom kun arangeres på sommeren, eller kan denne tas også til jul?