213    8    0  

Elko-tilsvarende antennekontakt?

 6     0
Hei.

Jeg er på jakt etter en multimedia kontakt som første ledd i en seriekobling etter forgreiner. Hvor serien består av to kontakter, og siste antennekontakt termineres med 75 ohms endemotstand. Jeg har funnet en fra macab, som ser ut til å oppfylle dette kravet om videresending/gjennomgang av signal. Dette er følgende kontakt:

https://www.proffsmagasinet.se/el-belysning/antennmateriel/antennuttag-och-tillbehor/macab-mm13-s-antennuttag-multimediatyp-serieuttag-18135-db-28111609

Men jeg skulle gjerne hatt en fra Elko, da resterende kontakter i hus har RS16 polarhvit finish. Noen som vet om Elko har noen tilsvarende variant? Såg såvidt på deres 8 db multimedia kontakt, men denne har ikke mulighet for å videresende/gjennomgang av signal fra det jeg forstår. Forslag?

   #1
 946     klippdalen     0
13db kan fort blit litt mye dempning.


det normale (og std prosjekterte) er 10db som første kontakt på en serie, 8db om du f.eks har en 2-veis splitter før serien..


har særdeles dårlig erfaring med "elko" sine MM kontakter.. somregel blir det bare krøll og feil med disse...

dog, alle 8db ktv kontakter har gjennomgang. på ktv er 4db kontakter "ende"-kontakter.


men, du sier lite om det er kabel-tv, satelitt eller rikstv du prosjekterer kontakter for. frekvensspekter er vidt forskjellig på disse


mine utsagn baserer seg på stor erfaring fra cdk/tn KTV
  (trådstarter)
   #2
 6     0
Hei. Det er kabel-TV jeg planlegger dette for(Get med bredbånd). Vet at macab har en med lavere dB 8 elns, som kanskje er mer aktuell. Siste kontakt har 8 dB, og er kun beregnet for TV og radio uttak.

Jeg tok en titt på Elko MM 8 db, og den hadde kun en kobberflate for å låse kabel kjerne for mottak. Fant ikke tilsvarende for videresending, da har vell ikke disse gjennomgang?
  (trådstarter)
   #5
 6     0


Lest det selv, norsk manual hevder at den kan brukes til seriekobling. Men engelsk dokument nevner ikke det i heletatt. Lagt ved bilde også, fra det jeg forstår er det ingen måte å seriekoble da uttak ikke kan låse kabelkjerne? (Kobberflaten på nedre koaxtilkobling låser kjernen)


https://proff.elko.no/getfile.php/1390192/produkter/doc/EKO04904/FDVdok6942127.pdf
https://proff.elko.no/getfile.php/13124501/produkter/doc/EKO04904/Datasheet6942127.pdf

@altermulig, kan være et alternativ skal ha det i huet.


Elko-tilsvarende antennekontakt? - IMG_20201229_205413.jpg - Anonym
   #6
 946     klippdalen     0
som tidligere skrevet.. om du kan unngå å bruke "elko" antennekontakter. så gjør du gjerne det... om jeg skal bruke et forståelig uttrykk.. så er det faen meg bare søppel.. aldri hatt noe annet enn problemer med "elko" antennekontakter..

gå for teleste eller lignende.. disse passer i vanlige elko/euro skjultbokser og elkoplus rammer og deklser passer også...


jeg kjører elko plus stikk etc privat, men holder meg langt fandenivold unna elko merkede "ktv" uttak...


har sikkert kjørt inn 100 000 i omsetning på å bytte disse søplete greiene for kunder som har "kjøpt sjæl"...
  (trådstarter)
   #7
 6     0
Vet du hvor de f.eks selger teleste til privatpersoner? Ser ut til at nettbutikken deres krever invitasjon. Hvis det er kronglete, får jeg se på macab alternativene i Sverige evnt. Smile