265    12    1  

Elko wireless dimmer. Dimmer seg selv etter ca 1.5 timer.

 32     Øyer     0
Hallo. For 5år og 3måneder siden monterte elektriker opp en del Elko wireless. Nå har de 2 dimmerne i kjellerstua på taklysene begynt å dimme seg ned etter ca 1.5times  påskrudd lys. Disse dimmerne er montert i en påveggsboks med stikkontakt. Slik at taklamper er tilkoblet med støpsel. Da dimmerne har dimmet ned, kan jeg ikke "øke" lysstyrken igjen før jeg har trukket ut støpselet til lampen. Da lampen plugges inn igjen virker det som normalt i ca 1,5 timer igjen. Da reklamasjonstiden akkurat er utløpt ringte jeg rett til Elko Norge og bare om tips. Forslaget var da å kjøpe nye dimmere. Ser de koster ca 1800 pr stk i butikk. Så det må nok påregnes 6-7 tusen for å få dette byttet av elektriker. Derfor mitt spørsmål her om noen andre har opplevd noe lignende? Alternativ til løsning. Til info så er belastningen 300W på hver av dimmerne. Legger ut bilde i egen post.

  (trådstarter)
   #3
 32     Øyer     0
Med 4*3 gu10 Maks 50w hallogen så blir det såpass. Men mulig dagens pærer i bruk er på 30w. Da blir det totalt 360 fordelt på 2dimmere. Skal fortsatt være innafor maks/min dimmeren er designet for å klare vil jeg mene. I stua oppe er det 19 gu10 spotter på maks 50w. Så det blir jo fort litt Watt:)
  (trådstarter)
   #4
 32     Øyer     0
Tydeligvis ingen med erfaring rundt dette...
Ganske ny her så jeg lurer også på om jeg postet i rett "forum"?

  (trådstarter)
   #9
 32     Øyer     0
Hallo. Takk for svar. Skal sjekke opp pærene. Hvis det er 50w som sitter i så er det event 75w over på hver av dimmerne. Da kan det bli en rimelig løsning:) Skal ta sikringen da jeg bytter, så får jeg prøvd det også. Takk igjen.
  (trådstarter)
   #10
 32     Øyer     0
Takk. Tror problemet er løst. Var nok for mye W som var årsaken. Tok ut 2pærer og da lyste det i hele kveld. Takk igjen.