235    2    0  

Er dette jordkabel?

 8     0
Hei, vi har en selskap som driver med drenering av huset. Huset ble bygd i 1968 og har fått ny elskap i fjor også 3 fase. 

I dag, mens dreneringselskap drevet med å grave opp, fant vi en kabel som går fra kjellere veggen og ned i bakken. Den er hvitt og har 3-4 kobber kabel inni. Den går rett ned i bakken men er ikke tilkoblet noe der. Jeg ser heller ikke hvor den er tilkoblet til på huset, men den mest sannsynlig går i elskakapet pga der det er på hus veggen (elskapet ligger litt hører opp en kabelen). Er det der jordkabel til huset og hvordan vet jeg om den er fortsatt i bruk? Legger til bilde som du kan se på. 

Men, også, i fjor hadde vi elektriker hos oss som lagde en ny kabel som går fra kobber vann rørene på huset til en metal avløpsrør som går ned i bakken i kjelleren. Gjør det det samme som denne vi fant på utsiden? Gjør det samme jobb eller må jeg få en elektriker ut for å lage ny kabel på den vi fant på utsiden? 
Er dette jordkabel? - 20210722_182825.jpg - schnitzel

   #1
 1 258     Oslo     0
"Den er hvitt og har 3-4 kobber kabel inni" - hvis du med det mener at det er tre-fire atskilte, isolerte ledere i kabelen, så er dette ikke en jordkabel.
Signatur
   #2
 1 181     klippdalen     0
for å kverulere litt. så er det jo en jordkabel Smile det er jo en kabel som ligger i jord Smile


men en PR skal nok helst holdes unna jorda