125    5    0  

Feil kondensator?

 39     0
Hei,

Jeg har en vifte av typen Kanalflakt KVKE 125 TW fra 1999. Den minner en god del om denne viften, men spesifikasjonene er noe annerledes og jeg har ikke den lille boksen på siden. 
https://makitech.no/systemair-kvke-125-sileo-isolert-kanalvifte-77257

Viften min sluttet plutselig å gå, og jeg måtte dytte den i gang for å få noe liv. Jeg mistenkte derfor at det var noe galt med den ene kondensatoren jeg kunne finne og bestilte en ny av typen 2 MF/400V. 

Når jeg monterer den nye kondensatoren så er det ikke noen forskjell i viften – jeg må fortsatt dytte den i gang for å få den til gå. Det er ingen merkbar forskjell i effekt om jeg har gammel kondensator, ny kondensator eller ingen kondensator koblet i – den går like fort etter å ha blitt dyttet i gang.

Gammel kondensator:


Ny kondensator:


Har jeg bestilt feil kondensator eller er det noe annet som kan være galt?






Noen tips?

HSt
   #1
 36,710     Lillestrøm kommune     0
Når jeg kjøpte Ulv Flexit vifte så startet den ikke, kondensator var der men hadde dårlig kontakt
  (trådstarter)
   #2
 39     0
Jeg koblet den av og på et par ganger, og sjekket at ledningene var festet ordentlig, så jeg tror ikke det var dårlig kontakt.
  (trådstarter)
   #3
 39     0
Ok, jeg har nå fått bekreftet fra selger (?) at jeg har riktig kondensator. Hva annet kan være galt når viften må dyttes i gang?
HSt
   #5
 36,710     Lillestrøm kommune     0
Dyttes i gang tyder deg ikke på at det bare er feil med kondensator? Den er koblet til rett sted ?

Jeg brukte kapasitans på et multimeter og fant feilen det så ut som det var kontakt hos meg.