680    35    6  

Finne strømkabel i betong

 890     Hordaland     0
Har elektrikerne utstyr for å finne ut hvor strømkabler ligger i armert betong, eventuelt er det noen gode måter å finne ut av det på uten å måtte involvere elektrikeren?
Ønsker å lage hull i et betongdekke men har en mistanke om at hovedinntakskabel går der hullet skal være 

   #1
 4 462     Akershus     0
De kan i allefall påvise varmekabler. Det finnes sikkert noe på Clas Ohlson for dette, men jeg tror jeg hadde spurt en som vet hva han snakker om. Det blir billigere enn å ta inntakskabelen Smile


.Thag
Signatur
   #2
 503     Nord-Jæren     0
Om du har en gammel AM-radio kan du forsøke å se om du klarer å ta inn "brum" fra kabelen. Da er det fordel å trekke mest mulig strøm for at kabelen skal stråle mest mulig. Kan f.eks. sette to tre kjeler med vann samtidig på komfyren. Ellers, så er det sikkert et instrument til formålet som Thag skriver.
  (trådstarter)
   #3
 890     Hordaland     0
Jeg har utstyr til å finne varmekabler, men det skal nok mye til for å få nok varmgang i inntakskabelen til å kunne finne den. Kan kanskje gjøre et forsøk når elbil lader, varmepumpe og varmtvann er i gang samtidig som en lager mat.
AM-mottagere har jeg rikelig av. Mulig jeg kan koble en svak sender på en av fasene og søke etter signalet fra denne?
Forsøkte med en stender/spiker/kabelsøker, men den fant bare ledningene som var av uskjermet type og på vegg.

Har tenkt på om en kanskje kan prøve å koble en ledning på røret kabelen ligger i og til gods på sagen, slik at når disse eventuelt kommer i kontakt får en et varsel som f.eks en lyspære begynner å lyse.
   #6
 4 148     OSLO     0
aha, jeg trodde du skulle ha hull i en vegg jeg....

hva er det som gjør at du mistenker at kabelen går der den går...?

ville nok absolutt fått denne påvist på en eller annen måte, før du går løs med betong sag....
kapper du den av, er nok det betydelig verre kontra kosten på påvisning....
   #7
 3 481     0
Du skal ikke se bort fra at det vil være både dyrt og svært ubehagelig å kappe en inntakskabel. Sikringen i stolpen er ganske mange ampere...

Men - hvis du har en kontroll på sikringene før kuttet sånkan du jo bare ta strømmen. Regner med at trappa kommer et sted uansett, om du kappet en strømløs kabel så er vel worst case at du må flytte den? Eller har du mulighet til å flytte trappa hit og dit?

  (trådstarter)
   #8
 890     Hordaland     0
Grunnen til at jeg tror den kan komme i konflikt med det planlagte hullet er at sikringskap ligger like ved og kabelen kommer inn i huset på hushjørne på motsatt side, slik at hvis kabel går i rett linje vil jeg finne denne der hullet er planlagt.

Jeg skal sjekke et lite koblingskap ute på veggen i morgen om der kanskje er noen sikringer der også. Hovedsikringene sitter inne i sikringsskap, men mulig det er noe utenfor også (tidligere bygget om fra stolpe til jordkabel til hus).

Trappen kan nok flyttes litt på slik at den går med vinkel istedet for å gå rett, men det er likevel fortsatt en viss mulighet for at jeg fortsatt kan finne kabelen i åpningen.
   #9
 4 148     OSLO     0
er dette et nyere eller eldre hus?
siden du nevner at noe har blitt omgjort de siste årene, er du sikker på at da kabelen ligger i rør i dekket?
du ser det kanskje i sikringsskapet at den kommer ut av et rør ?


uansett, er du usikker, få noen til og peile dette, det er det verdt
  (trådstarter)
   #10
 890     Hordaland     0
Hus fra 70-tallet. Ser ut til at kabel kommer via rør i sikringskapet men kommer ikke til for å sjekke der den går inn i huset.
Huset er helstøpt og alle innvendige kabler går i metallrør, så har meget lyst å tro inntakskabel gjør det samme.
Vil tro det er mulig å spore kabelen, men hvis armeringen i betongen er jordet vil det trolig være nokså vanskelig å finne det ut.