169    8    1  

Fjerne bryterpaneldeksel før gipsing

 14     0
Dette er kanskje et dumt amatørspørsmål for alle dere proffe her inne, men uansett:
Jeg skal gipse yttergangen, og har et bryterpanel på veggen som må fjernes før jeg kan sette på gips. Noen som har erfaringer med dette (eventuelle fallgruver, triks etc) og kan lose meg kjapt gjennom før jeg tar strømmen og kjører på? Jeg har f.eks. aldri løsnet displayet til varmekablene, så det er noe jeg må finne ut av. Det er kanskje bare å trykke inn på sidene? Det er kanskje ikke så komplisert? Tenkte uansett bare å sjekke her kjapt før jeg går i gang - sånn i tilfelle.

Jeg vet jeg helst bør kontakte elektriker, men samma det. ;) Jeg er fortsatt nysgjerrig på hvordan man gjør dette, og setter stor pris på all hjelp her.

Fjerne bryterpaneldeksel før gipsing - IMG_1304.jpg - halvors

   #1
 265     Nord-Jæren     0
Den øverste: Du tar godt tak i hjulet og drar det rett ut. Deretter er det trolig en plastmutter midt i som du skrur ut for å løsne platen.

Nr2 fra topp: Du lager grep med to hender som om du spiser hamburger, med tomlene under den delen som stikker ut av bryteren og hviler pekefingrene mot plasten like over bryteren. Så trykker du tomlene oppover for å få friksjon, samtidig som du trekker de utover til knappen popper av. Alternativt skrur du av bryteren sånn at den stikker ut i toppen, legger de tre midterste fingrene oppå den og dytter ned/ut til det sier popp. Inni der sitter det to mothaker fra sidene, som du løsner med skrujern (er en ca 2x5mm utsparing til skrujernet).

Ebecoen vet jeg ikke, så der må nesten noen andre svare.

Når alle enhetene er ute, er samlerammen løs og kan tas av enkelt.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 14     0
Fyttisteike, tusen takk for kjempefint svar, ovstebo! Nå gleder jeg meg til å gyve løs på denne. Fantastisk! <3
   #3
 265     Nord-Jæren     0
Testa litt nå, og det virker som at dette grepet (bilde) funka best (alle fungerte dog):


Der inne er utsparingene slik (der skrujernet peker):
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 14     1
Ok, helt nydelig! Tusen takk for god hjelp! Nå blir det lettere å komme i gang, kjenner jeg. Smile
   #5
 20 517     Akershus     0
Her bruksanvisning for Ebeco. Ser ut til at det er små hull på siden. Trykk inn en liten sperrehake med en skrutrekker mens en samtidig trekker ut.

Dette er fikling med fast installasjon og egentlig slektrikerjobb.

Pass på å notere/fotografere alle ledninger, det ser ut til å være en god slump som skaø tilbake på plass. Det om ikke hullet i plata blir så stort at de kan forbli tilkoblet.
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 14     0
Tusen takk for tips, KjellG! Fotografere ledningene var lurt, det skal jeg huske på. Wink Takk!
   #7
 265     Nord-Jæren     0
Ut fra manualen KjellG linker til kan det se ut til at du slipper å koble fra noe som helst av ledninger. Ta av plastdekslet ytterst, og så løsner samlerammen. Du må nok løsne metallplaten til bryter/dimmer/termostat fra veggboksen, men om du holder den "på høykant", så tror jeg du klarer å lirke gipsen innpå.

Ta uansett strømmen før du gjør dette, gjerne både jordfeilbryter og sikring for å være sikker.
Signatur