124    5    0  

Forlenge kabel til ringeklokke

 18     0
Jeg skal bytte ut lydenheten til dørklokken jeg har, men kablene som er tilkoblet er rett og slett for korte til at jeg kan bruke den nye lydenheten. Jeg er grønn som en agurk når det kommer til dette, og har søkt etter "ringeklokke kabel" uten å klare å finne noe. Jeg antar at disse kablene har et annet navn? Tongue

Jeg fant en video som viser hvordan man gjør det her. Her har han linket til utstyret han bruker; kabel og en såkalt "crimp connector". Er det noen som kan hjelpe meg med å finne ut hvor jeg kan få kjøpt disse to tingene her i Norge?

   #1
 1 201     Oslo     0
Bor du i blokk eller enebolig? Kan du skifte ut hele ringeledningen med en ny ledning, så du slipper å skjøte?
Du trenger ikke å kjøpe inn noe "spesialverktøy" for å få til dette!
Ja, du får hjelp her på forumet.

Kan du legge ut et bilde av den nye "lydenheten"?
Signatur
   #2
 20 957     Akershus     0
Legg ut bilder. Det kan være forskel på hvordan dette skal se ut, men for selve den elektriske delen, så kan du trolig bruke hva som helst som ser ut som en ledning. «Skyteledning fungerer, men ser jo ikke ut om dette er åpent.
Signatur
   #3
 2 941     0
Er ikke "ringeledning" et begrep som har vært kjent i generasjoner? Veletablert i min barndom, og gir mange treff ved googling.

Men da snakker vi selvsagt om gammeldagse ringeklokker. I dag finnes det sikkert "smart"-klokker som krever CAT6  Smile

(Sidespor: "Skyteledning", eller skytetråd som vi også kalte det, har jeg ikke hatt i hånda på minst førti år. Brukes det fortsatt? Stjeler guttungene fortsatt skytetråd på byggeplassene, eller er de så godt inngjerdet i dag at guttene gir opp og setter seg ned foran PCen istedet?  ... Jeg har vel heller ikke siden barndommen sett spretterter laget av en av mammas hårspenner, omviklet med skytetråd og med gulbrun pakkestrikk, og skytetråd-kramper ... Mimre, mimre...)
  (trådstarter)
   #4
 18     0
Takk for svar Smile Når det gjelder det som kalles "ringeledning", så ser den annerledes ut enn det jeg har. Jeg har lagt ved et bilde nedenfor:
Forlenge kabel til ringeklokke - 20210227_192856.jpg - plankeogspiker

Her er det altså en sort og en rød ledning, disse kan ikke strekkes noe lenger enn de allerede er strukket. Selv om det er litt vanskelig å se, så mangler jeg ca. 2-3 cm lengde for å få kablene festet til den nye lydenheten. Det blir dessverre vanskelig å trekke hele kabelen på nytt, så tror jeg må prøve å skjøte litt.
   #5
 20 957     Akershus     0
Hvis du får plass til en sukkerbit, kan du bruke hva som helst her som leder strøm. Endog to binderser som du bøyer til. Alternativt noen stumper fra en lampettledning e.l.

Skyteledning ville passet bra, men moderne gutter har ikke lenger tilgang til slike gullvarer.
Signatur