(trådstarter)
   #11
 8,022     Bærum     0
Ser poenget til hans. Tror jeg skal sette en strømmåler i mellom og måle hvor mye den drar over en periode med ulik bruk for å forsikre meg om at teori stemmer med praksis  Wink

   #12
 24,669     Akershus     0
Gitt at den holder seg innenfor normen for eurostikk, hva med å bytte chassis-kontakten på baksiden av forsterkeren tilsvarende?

Alternativt lag en ledning med eurostikk i enden, denne apparatkoblingen i motsatt ende og lim den fast i chassiskontakten slik at den ikke kan flyttes og brukes til noe annet.
Signatur
   #13
 1,382     Oppland     0
er det jordet annleg rundt, sett opp en ny jordet kontakt, og fortsett og bruk pc kabelen.

er det ikke jordet annleg rundt, sett opp en ny ujordet kontakt, og fortsett og bruk pc kabelen.

eventuelt bytt kontakten....


dette må jo være det greieste, i steden for og åpne forsterkeren, bytte greier, eller lime, hehe

PS: en ekstra kontakt har aldri skadet Smile
   #14
 744     Hønefoss     0
Det er jo mange kabler som _kan_ kobles på langt større last enn de er beregnet på, så man får et problem om man skal tenke slik hele tiden. Belaster man en 1mm2 skjøteledning (som man kan få kjøpt lovlig mange steder) med 3.8-4kW på en 16A C-kar kurs, kan du holde på ganske lenge før sikringen ryker, og kabelen blir temmelig varm på den tiden. Skal man tenke på alle mulige slags idioter når man lager utstyr, kan man jo knapt lage noen ting.

Personlig tenker jeg nøye over hvem som skal bruke utstyret dersom jeg gjør slike modifikasjoner. Hjemme er det kun jeg som har noe med stereoanlegg og PC-oppkobling å gjøre, der kan jeg tillate meg løsninger jeg ikke nødvendigvis vil gå god for til hvem som helst, så lenge _jeg_ er trygg på at det holder mål. Er jeg usikker tar jeg ingen sjanser.
   #15
 22,342     Akershus     0

Belaster man en 1mm2 skjøteledning (som man kan få kjøpt lovlig mange steder) med 3.8-4kW på en 16A C-kar kurs,

Jeg har ikke tall for hvor mye en slik kabel tåler, men det er faktisk mye. Det kan bli værre med kortslutningsstrøm, men det er en annen sak.

Ved bruk av eurostikk skal apparatet ikke trekke mere enn 2,5 A, men med en løs ledning som er foreslått her blir det ingen garanti for dette hvis noen finner ut at den kan brukes til noe annet. Derfor skal det være kontakt i andre enden som garanterer at slikt ikke kan gjøres.
   #16
 24,669     Akershus     0
Da kan en jo undre seg over at det er lov å selge 1mm2 skjøteledninger N-merket med 16A i begge ender.

Signatur

   #18
 24,669     Akershus     0
Det hele er produsert som en ikke-delbar enhet med støpsel ledning og kontakt. Ledningen er ikke merket. Støpselet er N-merket 16A. De fleste fleste må antas å tro at det er greit å belaste denne med 16A. Det funker, men den kan bli ganske varm! "Apparatet" er derfor ikke egnet til  det det er merket som og gir opphav til "skjøteledningsskrekken" ;D
Signatur
   #19
 744     Hønefoss     0
Jeg ville i hvert fall hatt en klatt med lim eller annet egnet materiale som blokkerer jordlederen, slik at den ikke passer i alle kontakter (forsterkeren hadde ikke jordpinne). I dette tilfellet vil jeg tro dét begrenser bruksområdet tilstrekkelig.
   #20
 1,519     Oslo     0
Uansett hvor mange Watt en slik sak er ratet til er strømtrekket uansett temmelig lite. Det er selvsagt en del tap i form av varmeutvikling, men i snitt gir en effektforsterker neppe mer enn ca 1 Watt uteffekt, på de fleste normale høyttalere tilsvarer dette et lydtrykk på rundt 90 dB på 1 meters avstand, særlig høyere enn det spiller man neppe uansett i snitt.

Med mindre det er klasse A drift (som denne forsterkeren ikke har) vil den ikke trekke mye konstant.