(trådstarter)
   #21
 7     Trondheim     0
Har ikke lagt opp selv nei, det er en elektriker som har gjort det. Blir jo selvfølgelig litt skeptisk når jeg hører at denne installasjonen ikke er lovlig. Er helt sikker på at det er de overnevnte apparater som er koblet til den kursen som går, da ingen av disse fugerer når sikringen ryker med fungerer igjen når jeg vipper den opp. Og som jeg nevnte er det kun kjøleskapet som har vært i drift når sikringen slår ut..... Har egen jordfeilbryter, og den slår ikke ut....

Vet ikke hva slagt stikk og sånn det er, for jeg var ikke hjemme når dette ble montert. Det eneste jeg vet er at det var en ledning som kom opp fra gulvet, også er den koblet videre og montert kontakter til de ulike kjøkken apparatene.

Vi har tre kurser som går til kjøkkenet. En 20 A til hvitevarene, En 16 A til oppvaskmaskinen, og en 16A til ventilator og og belysning.

   #23
 577     Auli     0
Flott bamse, men det er ikke en skrytetråd.

TS: kan du ikke rusle deg en tur rundt og se hva som finnes av kontakter osv? Er det satt opp mer enn ovn/platetopp og vanlige stikk, så hadde jeg sporenstreks beordret trikkern til retur for fiks på egen regning.
Signatur
   #24
 344     Huset mitt     0
Det er ikke skryt, men det er en erkjennelse av hva som faktisk er behov etter dagens forskrifter.
   #25
 21,481     Enebolig     0
Nja, det er en sannhet med modifikasjoner. Ofte dimensjoners det slik, altså overdimensjonert. Men det er greit nok, bedre at det går den veien.
   #26
 344     Huset mitt     0
Ja, men for å klare forskriftene?

1. Varmekabler 3kW
2. Komfyrtopp 1 3,2kW
3. Komfyrtopp 2 3 kW
4. Stekeovn
5. Dampovn
6. Quooker
7. Stikk generelt
8. Kaffemaskin + stikk
9. Lys og stikk i armaturer u/benk.

Mener at jeg ikke kunne hatt mindre for å klare forskriftskravene i dag.
   #27
 21,481     Enebolig     0
Du tenker på normene i NEK? Man skal bare dimensjonere slik at det fungerer til normal bruk.

Du har også det som må kunne kalles et fyldig kjøkken, med to koketopper, quooker og dampovn. Oppvaskmaskin? Er ikke alle som har varmekabler heller. Alt dette forandrer saken, jeg trodde vi snakket om et "normalt" kjøkken.

   #29
 3,109     Norge     0
Mitt kjøkken:

25A Induksjonstopp 11,1 kw (90 cm)
16A steikeovn 1
16A steikeovn 2
16A micro
16A dampovn
16A oppvaskmaskin
16A frysar (under benk) og kjølehjørne
16A til kontakter
10A lys

Har ikkje varmekablar, kun vannbåren varme.

Synest dette er helt toppers.
   #30
 923     0
Mitt kjøkken:
I fjor: 10A sikring til lys,stikk(og deriblandt kjøl, micro, TV m. tilbehør og varme) i 1. etg og kjeller, 20 sikring til komfyr, 16A sikring til vaskemaskin(klesvask)

Nå: 10A sikring til lys og stikk som før, 16A sikring til oppvaskmasking, ventilator lys og stikk kjøkkenbenk, 16A kurs(treg) til kjøl/frys, micro og stekeovn, 25A kurs til induksjonstopp.

Ingen problemer med det gamle opplegget, dagens opplegg har jeg ett problem, og det er den jævla komfyrvakta....