151    4    0  

Hovedsikring slår ut, nytt hus

 28     0
Hei,

40A hovedsikring. 1-fas elbillader innstilt på 20A. 

Litt over ett år gammelt hus. De siste par dagene har sikringen gått flere ganger, tyder det på at vi har for store topper eller kan det være feil på vernet? Eller skjevfordeling på faser?

Utstyr:
3000w bereder høiax eco
Varmefolie i stue
Vbv i en etasje, varmekolbe

Hvordan burde jeg gå frem videre for å løse dette? Er 40A for snaut? Skal sies at sikringen ikke har gått før nå. Så vidt justert elbilladeren, men trekker vel ikke mer enn 4-5kwh nå heller.

   #1
 4,193     0
Tibber puls eller tilsvarende og feks home assistant for å logge strømforbruket. Da finner du ganske raskt svar på hvor mye strøm som går rett før sikringen dør, inkludert fasefordeling.
  (trådstarter)
   #3
 28     0
IT.

Hm, home assistent. Må sjekke ut det da, elektriker som må montere?
TBL
   #4
 360     Lørenskog     0
Tibber Pulse og tilsvarende målere kobles til HAN port på strømmåler. Krever ikke elektriker, men om måler mangler HAN port må nettselskapet montere modul eller bytte måler. Tolket som krav at HAN port skal være tilgjengelig.

Via nettsiden til nettselskapet bestiller du åpning av HAN port. Som standard er port deaktivert, ingen data leveres ut.

Et alternativ som fungerer på samme måte er Easee Equalizer. Monteres mot HAN port, mottar data om forbruk i tilnærmet sanntid.

Å flytte om på faser kan hjelpe, men med IT nett er det ikke enkel med store laster. Hver last belaster to fase ledere. Gjør fort en av lederne overstiger maks effekt. TN har tre uavhengige faser, enklere å fordele lasten. 

40 Ampere sikring i enebolig blir knapt samtidig som 20 A går til lading. Må nok redusere effekten til bilen samtidig som annen bruk.

Easee Equalizer vil hjelpe til med å automatisere effekten laderen kan bruke uten å overbelaste hovedsikring.