92    2    0  

Installasjonskabel til speilskap?

 2     0

Eg skal installere nytt speilskap på baderom. Eksisterende lyspunkt er terminert med PR kabel som kommer ut fra vegg gjennom k-rør. Kabelen er terminert i lysbryter. Utfordringen er at kabelen blir for kort til at den kan termineres i koplingsboks/stikk i nytt speilskap. Uttak fra vegg og kabel blir skult bak speilskap (15mm uttrekket bunn) men det er ikkje plass til koplingsboks. Ønsker heller ikkje synlig koplingsboks utenfor skap.

Det er 16mm k-rør med to 90' bend så det kan nok bli litt utfordrende å trekke ny stiv kabel. Derfor ønsker eg å teste dette i forkant slik at eg er sikker på at dette er «plug and play» når elektriker kommer på stedet. Dersom dette blir vanskelig så vil eg i forkant åpne opp vegg i bakkant (vaskerom) slik at elektriker kommer til og kan ta ut deler av k-rør for å lettere trekke ny kabel. 

Oppsummert: 16A kurs. Ca. 1.5m i skult anlegg (k-rør) og ca. 0.5m fra der kabel kommer ut av vegg til der den skal termineres i skap. 

Spørsmål: Kva kabel skal brukes? Kva er den mest fleksible/letteste kabel å trekke som kan brukes i dette tilfellet?

Setter stor pris på tilbakemelding!    #1
 20 977     Akershus     0
Du kan skrelle den delen av PR som går i røret. Da blir den mer føyelig. I tillegg ev glidegørr.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Takk for svar! Om en skreller PR, legger en da en strømpe på jordtråden? Finnes det et alternativ med mangetrådet ledere som kan være aktuelt å prøve? F.eks. PFXP/TFXP?