59 158    89    2  

Jording av armeringsnett på bad

 8 024     Bærum     0
Har jeg skjønt det riktig at;

- dersom varmekabel ligger over armeringsnettet (hva ligger egentlig i "over"?) så er det ikke et krav om jording - men anbefalt?
- dersom varmekabel festes på armeringsnett så er det krav om jording av armeringsnettet

Er det primax-klemmer som er foretrukken måte å skjøte nettene for å få god jordforbindelse? Har også sett at f.eks heydi anbefaler bruk av metallhylser og nett lagt kant-i-kant....

   #1
 53     Norge     0
Jeg er ikke elektrikker, men har støpt noen gulv med varmekabler. Pleier å legge armeringsnettene med et par ruters overlapp og binde de med ståltråd, også stripser jeg varmekablene til nettet ca hver 30cm. På bad er det stort sett to rør opp i vegg, et for varmekabel og et for jording. Nettet jordes normalt kun et sted.
   #3
 288     Geithus     0
Om kabelen har en ledende skjerm som er koblet til anleggets jord trenger du ikkke jorde nettet.
Men om den ikke har det må nettet tilkobles, dette skal gjøres med press eller termisk skjøt.
Primax er derfor ikke tillatt da dette er en skrukobling. Bruk presshylser med krympestrømpe utenpå om du vil tilkoble nettet.
   #7
 21 487     Enebolig     0
For å avslutte forvirringen kan jeg fortelle om normal praksis. Nett på bad tilkobles jord med gul/grønn PN strekt fra boks med termostat (i samme rør som varmekabel) og kobles til med presshylse. Røret for føler stripses fast til nettet mellom to varmekabel sløyfer.

   #8
 22 346     Akershus     0
Du legger vel litt krympestrømpe rundt den skjøten vel? Jeg lurer på hvor lenge slike presskjøter holder. Er det fukt i gulvet skulle jeg tro det følger litt fukt inn i skjøten selv med krympestrømpe.

Hvordan er det å avmantle noen meter PN og legge det i betongen over nette? Vil det føre til galvaniske problemer? Vil kobberet spises opp?
   #9
 21 487     Enebolig     0
Det stemmer at man egentlig skal ha krympestrømpe over skjøten....aldri sett en.

Hvis man vrir PN litt fast rundt nettet, så vil det nok være bra nok. Men ikke etter boka, da skal det press skjøtes eller sveises.

Det er sjelden mye fukt der jord/kaldende/føler kommer ned. Har du ikke membran på gulvene?  Wink
   #10
 3 754     0
Dette var dårlig praksis sOPp, vi bruker alltid krympestrømpe med lim. Det skal bli tett. Alt annet er uakseptabelt.
Det er svært lite tid og penger å spare på å ikke bruke krympestrømpe så hvorfor gjør dere det ikke skikkelig?

Jeg var på forskriftskurs med Harald Aasen der han fortalte om et bad han hadde pusset opp. Der hadde han avmantlet en PN og lagt direkte i støpen siden det ikke var brukt armeringsnett. Det ble bedre enn ingenting syntes han.
Jeg har også sett at et annet lokalt firma bruker den metoden selv om det er armeringsnett..... Skeptisk.