HSt
   #11
 32 524     Lillestrøm kommune     0
Jeg har sett noen av den helstøpte typen som har blitt byttet ut. Hus brenner ned uten at alle har vunnet i Lotto så en positiv melding er ikke nok til at det er trygt for hele Norge.

TSt
   #12
 12 348     1
Det er bra noen ikke har opplevd brente kontakter.  Jeg har selv opplevd 3 stk, 2 på varmeovner og en på en vaskemaskin.  Felles for disse har vært at det har vært inne i den støpte stikkontakten.  Da har en sett det i plasten rundt ene pinnen som stikker ut.  Ellers har jeg hørt om svidde schuko kontakter i ladebokser på arbeidsplasser til kjente.  Da er det selve uttaket som har vært svidd. Mulighet for lading har blitt lagt ned på de to stedene jeg kjente.

Ellers har jeg forsøkt ny skjøteledning på VVB under arbeid.  Dette ga varm skjøtekontakt.  Tok derfor å satte en midertidig veggkontakt med strekkavlaster i tillegg på kabel og da var det ingen varmgang.  Så en må skjekke sjøtekabel etter en stund om pinner blir varme.  Vet jo ikke om det hadde blitt skade her med temperaturen på pinnene var jo følbart høyere enn omgivelsene.  

Jeg har hatt Sintef rapport som viser at tilskruing på interne koblingsklemmer er kritisk.  Det var testet i praksis og det var ikke så mye som skiller en kobling som er OK og en som kunne føre til brann.  Dette førte til at tidligere arbeidsgiver startet med ekstern kontroll av alle produsenter under produksjon av effektkrevende produkter som varmeovner etc. I Kina ble f.eks. DNV engasjert for å bistå med slike uanmeldte kontroller.