329    7    0  

Luktet brent i dag, termostat smeltet (bilde)

 305     0
Hei

I går kveld kom jeg hjem sammen med samboer, og syntes det luktet litt brent eller sånn ny elektronikk lukt i gangen, denne ble totalrenovert i 2017. 

Samboer hadde nettopp farget håret, så jeg tenkte at det var bare sterk lukt fra håret hennes.

Jeg la merke til at det ikke var noe lys i displayet på termostaten. I dag tidlig så jeg at det var lys i termostaten men gulvet ble ikke varmt. Jeg endret temperatur mens jeg fulgte med i tabber appen der jeg kan se konstant strømforbruk, og la merke til at strømmen ikke gikk opp eller ned selv om releet slå inn.

Tok så nesa mot termostaten og merket at her var det noe galt.

Jeg løp og tok sikringen og her er resultatet. 

Dessverre er elektrikere stengt nå (sikringen er av), men er det bare termostaten som skal skiftes her, eller kan kablene også ha blitt ødelagt? 
Luktet brent i dag, termostat smeltet (bilde) - IMG_3126.JPG - henrikhoe

   #2
 4 635     OSLO     0
kablene er nok hele, ingen fare. tipper at noen har glemt og stramme til ordentlig ved montering, kan være produktfeil også, men det er mindre sannsynlig

Kan du ta et bilde av veggen, der den var montert ?
  (trådstarter)
   #3
 305     0
kablene er nok hele, ingen fare. tipper at noen har glemt og stramme til ordentlig ved montering, kan være produktfeil også, men det er mindre sannsynlig

Kan du ta et bilde av veggen, der den var montert ?

Den nest nederste som var gåen. Den nederste termostaten er til varmekabler ute
Luktet brent i dag, termostat smeltet (bilde) - 8A5D3A94-4E05-4DE7-9AC2-640902B5D172.jpeg - henrikhoe
  (trådstarter)
   #4
 305     0
Her er forøvrig kabelen som ble litt brent

Ser den blir brun litt lenger inn der så alt er vel ok

Får nesten litt lyst å bytte ut resten av de termostatene de ctm lyngen da jeg har en del av de nede.
Luktet brent i dag, termostat smeltet (bilde) - 9197C094-ED49-4EB8-8DC5-79070D90D43F.jpeg - henrikhoe
HSt
   #5
 30 154     Lillestrøm kommune     0
De skriver jo at det trolig er dårlig tiltrukket skrue på ledning, så få sjekket de andre er kanskje lurt

På Micromatic pleier det å være termostaten selv som feiler men hos meg er 2 av 5 enheter byttet så det ser ikke ut som de dør i samme takt. Men smeller releet hele tiden er det tegn på ar noe er rart.
   #6
 4 635     OSLO     0
skal ikke være noe galt med CTM termostater, vi bruker de selv mye på jobben.

ut i fra bildet til TS er nok feilen slurvete montering, enten at kabel ikke har kommet langt nok inn, eller skrudd til dårlig.... man skal alltid dra litt i ledningen etter den er skrudd fast, for og nettop sjekke at den sitter som den skal
  (trådstarter)
   #7
 305     0
Elektriker var her å byttet. Var skurrete montering ja. Alt ok nå Smile takk for hjelp