#11
 1,029     Oslo     0
I stuen ville jeg ha en del lengre timer interval enn resten av rommene så det ikke slokkes men man ser et godt program. Er man trett og glemmer å slukke før man legger seg, så slukker det utpå natten.


Hender seg jeg vil ha det mørkt når jeg sitter der å og jeg da.

  (trådstarter)
   #12
 87     Sørlandet     0
Har vært hos elektriker og fått anbefalt type spot, og jeg kan legge rør selv, men ble litt usikker på hvordan det bør gjøres her. Husker ikke helt hvilken spot det var heller. Jeg får ringe de i morgen og høre. Det er et skikkelig helvete og komme til der rørene skal ligge, så her gjør jeg elektrikern en stor tjeneste ;)

Artig at det er mange meninger rundt bevegelsessensor. Blir gøy å se om det funker slik jeg håper. Takk takk alle!
hro
   #13
 1,574     Trondheim     0
Det er vel du som gjør deg selv en stor tjeneste - med tanke på timeprisen på elektrikeren. Skulle han lagt alle kablene og trekke tør - ja da drar det fort på seg :)

Mitt råd til deg, i det du legger opp det elektriske nå. Se til å få bevegelsessensoren til å også styre baderomsvifta. I 95% av tilfellene det er noen som senses av denne er det behov for lufting.
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 87     Sørlandet     0
Hm, det var en interessant  løsning. Det har jeg ikke tenkt på. Jeg har en fuktstyrt vifte, som i teorien burde gjøre nytta, men har desverre horrible erfaringer med slike. De senser fukt altfor seint og for dårlig, selv om man stiller på de. Det jeg har ønsket meg er rett og slett vifte med en bryter. Kan ikke gå galt. Men bevegelsessensor gjør jo bryteren overflødig. Veldig bra! Grin
   #15
 21,481     Enebolig     0
Når det gjelder vifte, så synes jeg det er best å ta den utenom sensor. Dette fordi enkelte har en tendens til å lukke døra på badet etter bruk, og jeg vil at en fuktstyrt vifte skal blåse når det er fuktig, ikke når det er folk i rommet. I tillegg kan man ha impulsbryter som setter igang vifta på innstilt tid.

En kvalitetsvifte (feks Pax) vil fungere bra både på tidsintervall og fukt, men de må rensjøres jevnlig. Og det er jo de fleste slurvete med, derfor holder de sjelden i mangfoldige år. Hvis man har et stort bad og vifta er langt fra dusjen, så kan en manuell vifte være mer hensiktsmessig fordi den ofte vil starte for sent på fuktindikering.
   #16
 199     Bryne     0
Hva med å ha den to-polte bryteren oppe i høyden med øvre del av dør, og bruke "vanlige" brytere for lys? Da kan en ha strøm til tannbørsten og annet.
   #17
 1,029     Oslo     0
Stikkontakter trenger jo ikke brytere så strøm til tannbørsten vil han jo ha uansett.

hro
   #18
 1,574     Trondheim     0
sOPp: De fleste bevegelsessensorer har tidsstyring. Mitt poeng vil være at en forsinkelse på for eks 30 minutter vil være tilstrekkelig for å ha byttet ut luft og foretatt tilstrekkelig tørking.

Eneste som taler i mot, er vel om du har en tørketrommel som leverer ut fukt i rommet. Ellers ser jeg liten grunn til å ikke legge opp en styring ut fra følgende logikk:
1) Vifte på minimumsnivå always - for grunnlufting
2) Ved bevegelse "booster" vifte til høyere effekt

Flere elektroinstallasjonfirmaer nekter plent å installere fuktstyrte vifter. Dette da de for mange reklamasjoner på slike.
Signatur
   #19
 21,481     Enebolig     0
Jeg har ti minutter forsikelse på min sensor, og det er ikke nok når man har dusjet og døra lukkes. Hvis man skal begynne med en halvtimes forsikelse, så er man vel i startfasen der en sensor begynner å miste meningen? Litt avhengig av antall familiemedlemmer osv da.

Jeg vet også om flere firmaer som ikke vil ha noe med fuktstyrte vifter å gjøre, forståelig nok.

   #20
 199     Bryne     0

Stikkontakter trenger jo ikke brytere så strøm til tannbørsten vil han jo ha uansett.


Er det ikke påkrevd å ha topolet brudd til stikkontakter i bad? Jeg har gått og irritert meg på at lyset må være på for å lade barbermaskinen  :-[

Skal til å pusse opp badet om ikke lenge. Kan jeg da belage meg på å ha stikkontakt til lys bak speil, lading av barbermaskin etc, håndkletørker og evnt boblebad uten å gå via topolet bryter?