15 020    30    0  

Ny Automatsikring i NEBB skap???

 30     Gjerdsvika     0
Hei..

Noen av dere som har erfaringer me noe lignende. Holder på og oprette 2 nye kurser til mitt kjøkken.
Har for tiden sikringsskapet som ble installert i huset i 1971 og dette er av typen NEBB skap.

Så jeg lurer rett og slett på om der er mulig å få automatsikringer til å passe på de skinnene som er i skapet fra før?...Jeg vet at det går ann å kjøpe montasjerammer og renoveringsrammer for å fornye skapet. Men lurte på om det va mulig sånn i første omgang å bare montere eit par automatsikringer??.

   #1
 342     Norge     0
Det er fullt mulig :)

Det er så mange Nebbskap i det  ganske land at det finnes ørten tilpasningsskinner, oppgraderingsinnsatser etc etc tilpasset Nebb.

Forvørig så passer som regel automatsikringer rett på den eksisterende DIN-skinnen som skrusikringene står på. (sleng ut et bilde så får vi bekreftet det)
   #2
 46     Dal     0
jeg fikk til svar at man måtte renovere hele for å kunne legge inn en ekstra kurs med automatsikring.

mitt ser forøvrig slik ut.
Ny Automatsikring i NEBB skap??? - image.jpg - kenna
   #4
 1 029     Oslo     0
Noe sånt har jeg heller aldri sett, men det må være det best kapslede skrusikkringsanlegget jeg har sett.
   #5
 21 481     Enebolig     0
Røsk ut driten og få installert to moduls jordfeilautomater  Wink Da blir det plass.
  (trådstarter)
   #6
 30     Gjerdsvika     0

Oj, ja.
Det stemmer nok.

"Vanlige" nebbskap er horisontalt installert.
Slikt har jeg faktisk aldri sett før, men det er ganske tydelig at du ikke får installert automatsikringer uten videre der.

Edit: Dette er hva jeg mener med et vanlig nebbskap:
http://www.el-it-installasjon.no/filestore/1D4_4223.JPG?size=300x5000&force=false


Dette ser mer ut som samme type skap som jeg har. Var faktisk ganske så identisk kun at jeg har eit ganske lite hus så ikke har så veldig mange kurser. Har faktiks ikke mer enn 7 kurser på hele huset. Så nå skal jeg opprette to nye tenkte jeg å lurte derfor på om jeg bare kunn få nye automatsikringer til å passe på desse skinnene som er orginalt montert.
De to øverste skinnene mine er fulle av vanlige skrusikringer og sånn ca halve høyden på skapet lenger ned ligger enda en skinne som kun Hovedsikring er montert på. Den er masse plass ledig på for å si det sånn..:)

Montere nye her da kanskje??
   #7
 4 013     0
Det bildet må være av et skap i et gammelt Moelvenhus.
De var laget spesielt for Moelven.
Det vil være mulig å sette inn flere kurser her, det beste vil være å fjerne hele skapet og erstatte det med et nytt. Man kan også sette opp et modulært lite skap i nærheten.

   #8
 22 342     Akershus     0
Vanlige DINskinner passer vel ikke rett inn i dette skapet. Her er det greieste å bytte skapet selv om man sikkert kan fikse noen skinner på jallamåte. Dette skapet har vel gått ut på dato, pg kjenner jeg Moelven er dette bygget ultrakjipt. Jeg har sett at den vanlige løsningen er å bytte dem.
   #9
 342     Norge     0
1: Moelvenhuset tilhører ikke trådstarter

2: Det finnes DIN-skinner beregnet montert i NEBB-skap. De er vinklet på endene med hull for montering i siden i fremkant av skapet.
   #10
 22 342     Akershus     0
Men jeg kan ikke huske å ha sett at det er monteringsskinner på sidene i fremkant i disse skapene. Det får eier av skapet undersøke, evt ta et bilde av siden i skapet. Det er ikke mulig å se dette ut i fra det bildet som er her.