#11
 210     0
et elektrikerfirma tjener så og si ingenting på timesprisene. materiell er hovedinntekten, og derfor dyrt

   #12
 45     0
Hei.

Nå er jeg elektriker og skal selvfølgelig forsvare meg  :D

Totalsummen din hadde blitt lik uansett. Hadde materiell vært billigere, hadde timesprisen blity dyrere.
Hvis du ser på timesprisen de siste årene har ikke den økt mye.
Firmaet jeg jobber i tar 490kr timen. Den har vært 490 i 10år nå. Lønningene har økt betraktelig så et sted må man ta igjen!

Jeg ville annbefalt deg å ta det på timen. Firmaene legger alltid på litt ekstra for ikke å risikere å tape penger på en jobb.
   #13
 3,216     0

Hei.

Nå er jeg elektriker og skal selvfølgelig forsvare meg  :D

Totalsummen din hadde blitt lik uansett. Hadde materiell vært billigere, hadde timesprisen blity dyrere.



Totalsummen blir den samme i ett grensetilfellet ja, og i snitt, for den enkelte bruker blir totalsummen høyere på utstystunge jobber, og lavere på mindre utstyrstunge jobber enn om man hadde saklige delepriser og timepriser. Dette fører blant annet til at dyrt utstyr blir mindre gunstig enn med saklige priser, da den absolutte forskjellen i pris fra billig til dyrt utstyr blir større, mao blir det dårligere utstyr i folks hjem.
   #14
 1,574     Trondheim     0

Dette må gjøres:
Skifte sikringskap/ sikringer.
Legge opp en ny kontakt på kjøkken.
Legge varmkabler/ varme matte på badet ca 10 kvm
Legge opp til lys og en kontakt på bad.
Legge varmekabler/ varmematte stue/ kjøkken/ gang  50 kvm
Dovwnlights på kjøkken og bad.

Dette er defintivt av en slik størrelse at jeg ville bedt om et forpliktende tilbud, altså fastpris. Av erfaring dukker det opp utforutsette forhold under vegs - og om det er kontraktsfestet at det innen rimelighetens grenser tas høyde for slike, er du mye spart. Timesbaserte arbeid på såpass store prosjekter er og blir en stor leveranse og du bruker mye av din og elektrikerens tid på å holde oversikt over forbrukt materiell. Vit at du betaler for hans listeføring også.

Når det er sagt, er det flere ting jeg ville vurdert i samme runde. Er det tilstrekkelgi med en ekstra stikk? Kjøkken er i dag det mest størmkrevende i hele huset. Kjøkkenutstyr krever sitt - kaffemaskiner, vaskemaskiner, vaffeljern og gudene vet hva man finner på elktrosjappene som "utensiler".  I ny forskrift er det av denne årsak lagt inn krav om flere stikk på kjøkkenet enn tidligere. En elektriker på befaring vil kunne veilede deg etter dagens standard.

Husk også at sikringene som du bytter i skapet er raskere i "avtrekket" enn gamle skrusikringer. En gammel treg 16 ampers skrusikring tåler korte belastninger på mer enn 16 A uten å gå. En moderne brytersikring av tilsvarende type er kjappere og bryter på 15 A (om jeg ikke husker helt feil). Konsekvensen av å bytte sikringer er derfor at gamle kurser kanskje blir for små i forhold til dagens behov. Typisk er at man før kunne kjøre vaskemaskin og tørketrommel på en og samme, vil en i dag oppleve at dette blri for lite. Tilsvarende med kjøkken, samt rom hvor belysning og ovner er på samme kurs. Du trenger nok derfor egen kurs for hver av varmekablene i tillegg.

Lykke til med opppussingen og vær forberedt på mange overraskelser. Et såpass gammelt hus er i praksis et evig oppussingsobjekt. Det hanler bare om å gjøre en planmessighet slik at man slipper å måtte fjerne det dere nettopp har pussa opp fordi dere plutselig må bytte rør og avløp...

Signatur
   #15
 45     0
Ja selvfølgelig litt ulike i hvert tilfelle. Men all over trur jeg det blit likt.

Min erfaring er og finne seg en håndverker som man kan stole på. og la han gå på timen. det skal jeg når jeg skal heise taket på huset. Da er det lettere for meg og hjelpe til og gjøre noe selv for og spare.